394
Ο Κινγκ δηλώνει εξαιρετικά δύσπιστος σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθεί το Facebook | ΑΠΕ-ΕΡΑ

O Στίβεν Κινγκ αποχωρεί από το Facebook (και προειδοποιεί τους θαυμαστές του)

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2020, 17:28
Ο Κινγκ δηλώνει εξαιρετικά δύσπιστος σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθεί το Facebook
|ΑΠΕ-ΕΡΑ

O Στίβεν Κινγκ αποχωρεί από το Facebook (και προειδοποιεί τους θαυμαστές του)

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2020, 17:28

Ολοένα και περισσότεροι διάσημοι ή επιφανείς από όλο τον κόσμο αρχίζουν σιγά σιγά να… πηδούν σαν τα ποντίκια από το διαδικτυακό καράβι του Facebook.

Τελευταίος που το έπραξε, πριν μερικά 24ωρα, ήταν ο Στίβεν Κινγκ.

Ο διάσημος συγγραφέας βιβλίων τρόμου ανακοίνωσε μέσω Twitter την απόφασή του να αποσυρθεί από το μέσο δικτύωσης, εκφράζοντας παράλληλα τους προβληματισμούς του σχετικά με τις ψεύτικες πληροφορίες και προειδοποιώντας τους υπόλοιπους χρήστες για ζητήματα ιδιωτικότητας των λογαριασμών και των προφίλ τους.

«Αποσύρομαι από το Facebook» έγραψε ο συγγραφέας στο Twitter.

«Δεν νιώθω άνετα με τη ροή ψευδούς πληροφορίας που επιτρέπεται στην πολιτική διαφήμιση, ούτε έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του να προστατέψει την ιδιωτικότητα των χρηστών του. Ακολουθήστε με (και τη Μόλι, aka The Thing of Evil) στο Twitter, αν θέλετε» (η Μόλι είναι το σκυλάκι του).

Ο λογαριασμός του στο Facebook έχει ήδη διαγραφεί.

Στις 9 Ιανουαρίου το Facebook ανακοίνωσε ότι δεν θα απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις και δεν θα επιβάλει «μέτρα ασφαλείας» για την αποφυγή διασποράς ψεμάτων σε διαφημίσεις τέτοιου είδους από πολιτικούς στο ίντερνετ.

Το Twitter, αντίθετα, στο οποίο ο Κινγκ παραμένει ενεργός, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα σταματήσει να δέχεται πολιτικές διαφημίσεις και όλες τις αναρτήσεις που έχουν να κάνουν με κοινωνικά ζητήματα.

Επιτρέπει μόνο σε δημοσιογραφικά sites να ενημερώνουν για κοινωνικά ζητήματα, αρκεί να μην τάσσονται υπέρ ή κατά.

Ο 72χρονος είναι εξαιρετικά ενεργός πολιτικά και εκφράζει τις απόψεις του, ειδικά όσον αφορά στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, κάποιοι δημοσιογράφοι του ενημερωτικού ιστοτόπου «Now This News» ρώτησαν τον Κινγκ αν θεωρεί ότι ο Τραμπ είναι πιο τρομακτικός από κάποιο πρόσωπο σ’ ένα από τα μυθιστορήματά του.

«Εν συντομία, ναι, πιστεύω πως ναι. Πιστεύω ότι είναι πιο τρομακτικός» απάντησε.

Ο συγγραφέας συζήτησε τις ομοιότητες μεταξύ του μυθιστορήματός του «The Dead Zone» –ενός θρίλερ στο οποίο παρακολουθούμε την άνοδο ενός «απατεώνα στο κλάδο των ακινήτων» που προέκυψε δημαγωγός– και του νυν προέδρου.

«Ημουν, κατά μία έννοια, πεισμένος ότι ήταν πιθανό να αναδυθεί ένας πολιτικός ο οποίος ήταν σε τέτοιο βαθμό εκτός του κυρίαρχου ρεύματος και τόσο πρόθυμος να πει οτιδήποτε για να αιχμαλωτίσει τη φαντασία των Αμερικανών», είπε ο Κινγκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...