316
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν δεν μασάει τα λόγια του όταν πρόκειται να μιλήσει για τον Τραμπ | EPA/TONY MCDONOUGH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ο Σπρίνγκστιν κατακεραυνώνει την «απάνθρωπη» πολιτική του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 11:05
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν δεν μασάει τα λόγια του όταν πρόκειται να μιλήσει για τον Τραμπ
|EPA/TONY MCDONOUGH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ο Σπρίνγκστιν κατακεραυνώνει την «απάνθρωπη» πολιτική του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 11:05

«Εδώ και 146 παραστάσεις, παίζω πάνω κάτω τα ίδια κάθε βράδυ. Η αποψινή βραδιά απαιτεί κάτι διαφορετικό»: με αυτά τα λόγια, βγήκε εκτός γραπτού σεναρίου ο Μπρους Σπρίνγκστιν και αυτοσχεδίασε για καλό σκοπό, κατά τη διάρκεια της αυτοβιογραφικής παράστασης που δίνει στο Μπρόντγουεη της Νέας Υόρκης. Μίλησε για αρκετή ώρα ανοιχτά για το πόσο «βλάσφημα» φέρεται η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, αφού θεωρεί χρέος της να χωρίζει τα παιδάκια των παράνομων μεταναστών με «τόσο απάνθρωπο τρόπο» από τις οικογένειές τους, στα σύνορα.

Ο κορυφαίος ροκ σταρ, αυτή την εποχή, υπό τον λιτό και απέριττο τίτλο «Ο Σπρίνγκστιν στο Μπρόντγουεη» εμφανίζεται στο Walter Kerr Theatre σε μια αυτοβιογραφική παράσταση, που περιλαμβάνει τραγούδια που εκτόξευσαν την καριέρα του στην κορυφή, αλλά και άλλα που έχουν να κάνουν με την προσωπική του ζωή, την οικογένειά του και την έμφυτη αγάπη του για τη μουσική.

Οπως αναφέρει και ο Guardian, βλέποντας τις ανατριχιαστικές εικόνες στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, εκεί όπου περισσότερα από 2000 μικρά παιδιά αναγκάστηκαν να χωριστούν από τους γονείς τους, ο Σπρίνγκστιν ένιωσε ότι δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος. Ο σπουδαίος μουσικός που έχει στηρίξει ανοιχτά τις υποψηφιότητες τόσο του Μπαράκ Ομπάμα όσο και της Χίλαρι Κλίντον, άφησε αμέσως μετά το ξέσπασμά του τη μουσική να μιλήσει.

Τραγούδησε το «The ghost of Tom Joad», κομμάτι που ηχογράφησε το 1995 και είναι εμπνευσμένο από τα «Σταφύλια της Οργής», το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ. Τις εικόνες απόλυτης φτώχειας της δεκαετίας του ’30 που περιγράφει ο συγγραφέας στο βιβλίο, διαδέχονται τώρα άλλες, πιο πρόσφατες, για γονείς που χάνουν τα παιδιά και παιδιά που χάνουν τους γονείς τους, στον απελπισμένο δρόμο τους για ένα καλύτερο αύριο.

Το ξέσπασμα του Σπρίνγκστιν έρχεται εννιά μέρες μετά το αντίστοιχο του ηθοποιού Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο οποίος «στόλισε» τον Τραμπ με πολλά κοσμιτικά επίθετα κατά τη διάρκεια των θεατρικών βραβείων Τόνι, λίγο προτού καλωσορίσει επί σκηνής τον ομοϊδεάτη του, Σπρίνγκστιν. Η παρέα μεγαλώνει.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...