458
Εξαλλος ο Μάρτιν Σουλτς με τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής | REUTERS/VincentKessler

Ο Μάρτιν Σουλτς απέβαλε ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2016, 15:59
Εξαλλος ο Μάρτιν Σουλτς με τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής
|REUTERS/VincentKessler

Ο Μάρτιν Σουλτς απέβαλε ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2016, 15:59

Ενα πρωτοφανές στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το μεσημέρι: ευρωβουλευτής διατάχθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας και αυτός ήταν Ελληνας.

Πρόκειται για τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό, η συμπεριφορά του οποίου ανάγκασε τον πρόεδρο της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς να οδηγηθεί σε αυτή την απόφαση.
Ολα ξεκίνησαν από την παρέμβαση του Ελευθέριου Συναδινού για το Προσφυγικό. Σε αυτήν χρησιμοποίησε ανοίκειες και ρατσιστικές εκφράσεις κατά των Τούρκων. Είπε επί λέξει: «Οπως έχουν γράψει οθωμανοί επιστήμονες, οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Αμέσως υπήρξε παρέμβαση από τον κ. Σουλτς που διέκοψε τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής και του ζήτησε να αποχωρήσει. Εξηγώντας την απόφασή του, ο κ. Σουλτς είπε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.

MEP Eleftherios SynadinosEuropean Parliament is and always will be the house for open, frank and respectful debate. But Golden Dawn MEP Eleftherios Synadinos crossed a red line in the #EPlenary this morning. Racism and xenophobic comments will not be tolerated and I intend to use all the instruments available to me to sanction them whenever they will occur in our plenary.

Posted by Martin Schulz on Wednesday, March 9, 2016

«Γι’ αυτό, με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε συνδυασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελλητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός» εξήγησε ο πρόεδρος

Στις διαμαρτυρίες που εκφράσθηκαν από συναδέλφους του κ. Συναδινού ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «όταν λαμβάνονται αμελλητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση» και κάλεσε τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News