469
H κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το παραβάν των διπλών εκλογών - Η ΝΔ αντιδρά και πετάει και πάλι το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Σκουρλέτης θέλει διπλές εκλογές το 2019 για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση!

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 15:34
H κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το παραβάν των διπλών εκλογών - Η ΝΔ αντιδρά και πετάει και πάλι το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Σκουρλέτης θέλει διπλές εκλογές το 2019 για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση!

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 15:34

Θέλοντας να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα (για λογαριασμό της κυβέρνησης) με τα σενάρια πρόωρων εκλογών και να απορρίψει το αίτημα Μητσοτάκη για κάλπες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, έσπευσε να «κουμπώσει» την ημερομηνία των επόμενων εθνικών εκλογών πάνω σε αυτή των αυτοδιοικητικών!

«Οι εθνικές εκλογές έχουν δεδομένη ημερομηνία, πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και η ώρα τους είναι με τη συμπλήρωση της τετραετίας. Αυτό συμφέρει τη χώρα και την κοινωνία… Αρα ενδεχομένως να κουμπώσει με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019» δήλωσε την Κυριακή στην ΕΡΤ ο υπουργός, και παράλληλα επανέλαβε προηγουμένη ανακοίνωσή του ότι οριστική ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι η δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου (δηλαδή στις 13 Οκτωβρίου του 2019).

Για μία ακόμα φορά θέλησε να επισημάνει ότι οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές «διότι κάτι τέτοιο νοθεύει το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών», αν και το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει -κατά την άποψή του- με την ταυτόχρονη διεξαγωγή τους με τις βουλευτικές εκλογές!

Η δήλωση αυτή του κ. Σκουρλέτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που σε ανακοίνωσή της για το θέμα, σχολίασε πως «είναι πια προφανές ότι η Κυβέρνηση τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία και γι’ αυτό προσπαθεί να καθυστερήσει όσες εκλογές περνούν από το χέρι της».

«Πέραν του γεγονότος ότι η ταύτιση των δύο αυτών εκλογικών αναμετρήσεων δεν έχει συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτευση για να αποτραπεί η συνολική παραλυσία της χώρας, η κυβέρνηση είναι έκθετη και ως προς τις δικές της δεσμεύσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς και αυτό γιατί όπως σημειώνεται «προ ολίγων μηνών ο κ. Σκουρλέτης είχε προαναγγείλει και δεσμευθεί δημόσια ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές ‘για μην λειτουργήσουν παραμορφωτικά για την αυτοδιοίκηση’.

» Και τώρα ο ίδιος ξεχνώντας αυτήν την τοποθέτησή του, δηλώνει ότι η Κυβέρνηση θα διεξαγάγει την εκλογή για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές, αδιαφορώντας για το ακόμη μεγαλύτερο χάος που θα προκληθεί, καθώς επί μήνες η χώρα είναι βέβαιο ότι θα παραλύσει τόσο σε κεντρικό, όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο».

Κλείνοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει το αίτημα του του Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεση προσφυγή στην ετυμηγορία της κάλπης αυτόν τον Σεπτέμβριο, ρίχνοντας εκ νέου το γάντι στον Πρωθυπουργό:

«Καθώς όμως η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται άλλο από την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης είναι η μόνη λύση: Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει πραγματικά, όπως ισχυρίζεται, ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για την χώρα, ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο. Αν σέβεται, όπως λέει, το λαό, ας τον εμπιστευτεί. Κι αν δεν φοβάται τη Νέα Δημοκρατία, ας αναμετρηθεί επιτέλους μαζί της. Με δημοκρατική προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...