576
Ο Γιώργος Πατούλης με τη σύζυγό του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας Αττικής | Τwitter

Ο Σγουρός για την πίτα του Πατούλη: Λαϊκιστής είναι όποιος εμφανίζεται ως ευεργέτης με χορηγό εταιρεία παιχνιδιών…

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 14:23
Ο Γιώργος Πατούλης με τη σύζυγό του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας Αττικής
|Τwitter

Ο Σγουρός για την πίτα του Πατούλη: Λαϊκιστής είναι όποιος εμφανίζεται ως ευεργέτης με χορηγό εταιρεία παιχνιδιών…

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 14:23

Οι εγκρίσεις πιστώσεων για τις καθιερωμένες εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε υπουργεία και δημόσιους φορείς έπεσαν… «βροχή» και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για την «τσουχτερή» πίτα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη (εδώ), στο επίκεντρο των αντιδράσεων βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για τη δική του «χρυσή» βασιλόπιτα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Κοπή Πίτας Περιφέρειας Αττικής! Όλη η #Περιφέρεια_Αττικής, μια οικογένεια! Τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει! Το τρένο ξεκίνησε με προορισμό το μέλλον! Αποφασισμένοι όλοι μαζί, να οδηγήσουμε την Περιφέρεια μας στην ανάπτυξη και να γίνει η καλύτερη και πιο λειτουργική Περιφέρεια της χώρας! Γιώργος Πατούλης Giorgos Patoulis

Geplaatst door Giorgos Patoulis op Zondag 12 januari 2020

Στην απάντησή του (δείτε ολόκληρη κάτω) ο περιφερειάρχης Αττικής αφού διευκρίνισε ότι η δική του εκδήλωση δεν κόστισε 12.000 ευρώ, αλλά 10.800 (συν την ευγενική χορηγία γνωστής εταιρείας παιχνιδιών), κατήγγειλε τον «φθηνό λαϊκισμό» των «κομματικά κατευθυνόμενων επικριτών» του.

Λαϊκιστής είναι αυτός που ξοδεύει χρήματα ασυστόλως και εμφανίζεται ως ευεργέτης με χορηγό εταιρεία παιχνιδιών (χωρίς την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής) και όχι αυτοί που καταγγέλλουν και τη σπατάλη και τα «παιχνίδια» με ιδιώτες, ανταπάντησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», Γιάννης Σγουρός, και ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης άνοιξε.

Η απάντηση Πατούλη:

«Σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας και με ομόφωνη απόφασή της η διαπαραταξιακή Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης προς τιμήν των άνω των 1.800 εργαζομένων καθώς και των παιδιών τους, της Περιφέρειας Αττικής.

Καταρχήν για να ξεκαθαρίσουμε την αλήθεια, το κόστος δεν ήταν 12.000 ευρώ όπως ψευδώς αναφέρεται, αλλά 10.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Επίσης η εκδήλωση αυτή, ήταν γιορτή για όλους τους εργαζομένους και διοργανώθηκε σε συνεργασία μαζί τους. Δεν ήταν “η πίτα του Πατούλη”, όπως κάποια μέσα αναπαραγάγουν αναληθώς. Το ποσό που διαθέσαμε αφορούσε το σύνολο της εκδήλωσης , από την ενοικίαση του χώρου και το κέτερινγκ, μέχρι και το προσωπικό που απασχολήθηκε για τη διασκέδαση των μικρών παιδιών. Στην ίδια εκδήλωση μοιράστηκαν δωρεάν πάνω από 1000 δώρα στους μικρούς μας φίλους, που ήταν χορηγία γνωστής εταιρείας παιχνιδιών.

Επρόκειτο λοιπόν, για μια ελάχιστη πράξη αναγνώρισης της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουν οι άνθρωποι μας, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών της Αττικής, αλλά και να καταστήσουν τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, Περιφέρεια ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, τόπο φιλικό στις επενδύσεις, στην επιχειρηματικότητα , στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των εισοδημάτων των κατοίκων της.

Η αυτονόητη υποχρέωση μας να αναγνωρίσουμε έμπρακτα τη δουλειά των ανθρώπων μας δεν μπορεί να ακυρωθεί, ούτε να αμαυρωθεί από κακόβουλα σχόλια και δημοσιεύματα. Ο φθηνός λαϊκισμός δεν θα περάσει. Την ίδια εκδήλωση θα την πραγματοποιήσουμε ξανά, κόντρα στη μίζερη και λαϊκίστικη λογική των όψιμων και κομματικά κατευθυνόμενων επικριτών μας».

Οπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός, αντί να απολογηθεί ο κ. Πατούλης «για την πρωτοφανή ενέργειά του να οργανώσει κοπή πίτας σε πολυτελές ξενοδοχείο ξοδεύοντας υπερβολικά χρήματα, έχει το θράσος να κατηγορεί για μιζέρια και λαϊκισμό όσους αντιστέκονται στις ενέργειές του».

Υπενθυμίζει δε, ότι στην Οικονομική Επιτροπή η παράταξή του είχε καταστήσει σαφές πως δεν μπορεί να οργανώνονται εκδηλώσεις με τέτοιο μεγάλο κόστος και ότι αρκούσε μια σεμνή εκδήλωση σε λογικά πλαίσια, γι’ αυτό και οι δύο εκπρόσωποί της στήριξαν μεν την εκδήλωση κοπής πίτας, αλλά ψήφισαν λευκό λόγω του υψηλού κόστους.

Η πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή στήριξε τελικά τη διοργάνωση της εκδήλωσης, δεχόμενη μάλιστα και τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη ότι στο κόστος περιλαμβάνονται και εκατοντάδες δώρα για τα παιδιά των εργαζομένων.

Από την  ανακοίνωση ωστόσο της διοίκησης της Περιφέρειας, αποκαλύπτεται ότι τα δώρα για τα παιδιά «ήταν χορηγία γνωστής εταιρείας παιχνιδιών», επισημαίνει ο κ. Σγουρός, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι παραπλανήθηκαν ακόμα και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που υπερψήφισαν τη δαπάνη με καλή πίστη!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...