567
Mην τυχόν και έρθεις στα Εξάρχεια, λένε οι «Ρουβίκωνες» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη | CreativeProtagon

Ο Ρουβίκωνας απειλεί τον Χρυσοχοΐδη: Μην έρθεις στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2019, 08:54
Mην τυχόν και έρθεις στα Εξάρχεια, λένε οι «Ρουβίκωνες» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη
|CreativeProtagon

Ο Ρουβίκωνας απειλεί τον Χρυσοχοΐδη: Μην έρθεις στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2019, 08:54

Με το συνηθισμένο για τη συλλογικότητα ρεπερτόριο απειλών «απάντησε» ο Ρουβίκωνας στον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στην πολιτική που σκοπεύει να εφαρμόσει στα Εξάρχεια.

Ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας έγραψε στο Facebook ότι η αστυνομία θα εφαρμόσει τακτικές «σοκ και δέους» με σκοπό «την ψυχική αποδιοργάνωσή μας και την πρακτική μας “παράλυση”»

Μεταφέρει ακόμη πληροφορίες ότι «η αστυνομία θα εκκενώσει το ΒΟΞ μέσα στον Αύγουστο» σε επιχείρηση που θα γίνει τα ξημερώματα.

Προβλέπει ότι θα γίνουν «δυναμικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών» υπό τον σχεδιασμό του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου (που ήταν ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας) και την εποπτεία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο Ρουβίκωνας έχει σχεδιάσει την απάντησή του. «Θα προσπαθήσουμε να μην ετεροκαθοριστούμε από τις κινήσεις της Κατεχάκη αλλά να ανακτήσουμε σε άμεσο χρόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων» γράφει και προσθέτει σε μια ανοιχτή απειλή ότι η «πρωτοβουλία θα οδηγήσει στο δόγμα “κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος”».

Γράφει ο Γιώργος Καλαΐτζίδης:

«Υπάρχουν πληροφορίες πως η αστυνομία θα εκκενώσει το ΒΟΞ μέσα στον Αύγουστο. Περίπου στις 6 το πρωί (όπως τον Απρίλιο του 2012) μεγάλες δυνάμεις ΥΑΤ και ΥΜΕΤ και άτομα της ασφάλειας θα αποκλείσουν ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου και θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στην πλατεία στον οποιοδήποτε. Αν έχει ήδη γίνει επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ φυσικά και θα συνδράμει με κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση. Ότι αντικείμενο βρεθεί μέσα στον χώρο του ΒΟΞ θα κατασχεθεί. Πολλά από τα αντικείμενα θα πάνε στην σήμανση για περαιτέρω έρευνα ενώ τα αλλά με ενοικιαζόμενα φορτηγά μεταφορικής εταιρείας θα πάνε πιθανότατα στις αποθήκες του ΙΚΑ. Συνεργείο το οποίο έχει βρεθεί ήδη θα σφραγίσει τον χώρο περιμετρικά με σίδερα.

» Παράλληλα με όλα αυτά άτομα της κρατικής ασφάλειας με συνδρομή αστυνομικών και από άλλες υπηρεσίες θα δημιουργήσουν έναν ασφυκτικό κλοιό παρακολούθησης στην πλειοψηφία των μελών του Ρουβίκωνα και ειδικότερα σε αυτούς που θεωρούν πως θα “ανταποδώσουν” άμεσα. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση κινητών φυσικά θα ενταθεί και ως παρακολούθηση συνομιλιών αλλά και σαν “στίγματα κίνησης.

» Μετά το σφράγισμα του χώρου άτομα της ασφάλειας(και του 5ου ΑΤ) θα εποπτεύουν το σημείο για να ειδοποιήσουν άμεσα αν αντιληφθούν κινήσεις ανακατάληψης. Εκεί θα επιχειρήσει άμεσα και θα σπεύσει στο σημείο διμοιρία των ΥΑΤ η οποία θα βρίσκεται περιμετρικά των Εξαρχείων σε μόνιμη βάση. Θα εμπλακεί φυσικά και πολυάριθμη ομάδα δέλτα που θα στρατοπεδεύει Αραχώβης και Χ.Τρικούπη. Όποιος επιχειρήσει ανακατάληψη θα προσαγάγεται και πιθανότατα θα φορτώνετε με 1-2 πλημμελήματα.

» Ο Χρυσοχοΐδης θα εποπτεύει βήμα βήμα την όλη επιχείρηση την οποία θα προετοιμάσει στις λεπτομέρειες ο Λευτέρης Οικονόμου λόγω εμπειρίας. Για αρκετό διάστημα μετά την εκκένωση θα υπάρχει στην Αθήνα αυξημένη εποπτεία στόχων υψηλού συμβολισμού για αποτροπή κινήσεων του Ρουβίκωνα ως απάντηση. Η όλη επιχείρηση θα επενδυθεί επικοινωνιακά με μεγάλη κάλυψη από τα μίντια ως “επιχείρηση στο αρχηγείο του Ρουβίκωνα.

» Εχουμε σχεδιάσει την απάντησή μας.

» Φυσικά ο σχεδιασμός απάντησης έχει αποφασιστεί από μεριάς μας. Δεν ξέρω αν επαρκεί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα προσπαθήσουμε να μην ετεροκαθοριστούμε από της κινήσεις της Κατεχάκη αλλά να ανακτήσουμε σε άμεσο χρόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στο δόγμα “κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος”.

» ΊΔΩΜΕΝ.

» Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις. Δεν θα εκπλαγώ αν επιχειρησιακά εφαρμοστεί κάτι πιο “ανορθόδοξο”.

» Υ.Γ2. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα είναι δυναμικές και με την συμμετοχή μεγάλου σε αριθμό αστυνομικού προσωπικού. Θα επιχειρηθεί ένα “σοκ και δέος” με αντικειμενικό σκοπό την ψυχική αποδιοργάνωση μας και έτσι και την πρακτική μας “παράλυση”».