429
Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν είναι συνηθισμένος σε «μπόρες» | AP Photo/Patrick Semansky

Ο Ρεπουμπλικανός που νίκησε τον καρκίνο και θέλει τώρα να νικήσει και τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 16:50
Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν είναι συνηθισμένος σε «μπόρες»
|AP Photo/Patrick Semansky

Ο Ρεπουμπλικανός που νίκησε τον καρκίνο και θέλει τώρα να νικήσει και τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 16:50

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο Λάρι Χόγκαν, κυβερνήτης  του Μέριλαντ, σκέφτεται πολύ σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών κόντρα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Χόγκαν που εκλέγεται κυβερνήτης από το 2015 σε μια πολιτεία που τάσσεται διαχρονικά υπέρ των Δημοκρατικών, είναι ένας μαχητής της ζωής. Λίγους μήνες μετά την εκλογή του, διαγνώστηκε με μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου. Συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του ανελλιπώς κάνοντας παράλληλα την θεραπεία που τον βοήθησε να νικήσει την επάρατη νόσο.

Ο Χόγκαν μοιράστηκε με τους ακόλουθούς του στο twitter τα σημάδια που άφησε στο πρόσωπό του η επέμβαση αφαίρεσης καρκινικών κυττάρων

Σε συνέντευξή του στο CBS News, ο Χόγκαν είπε μεταξύ άλλων ότι «τον τιμά το γεγονός ότι τον συγκαταλέγουν σε εκείνους που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το χρίσμα» και ότι «δεν έχει κλείσει την πόρτα» στο ενδεχόμενο του να είναι υποψήφιος. Παράλληλα, τόνισε ότι η θέση του για τον Τραμπ ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, καθώς ήταν ο πρώτος Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης που δήλωσε ανοιχτά ότι «δεν θα τον στηρίξει». Ο Λάρι Χόγκαν, πιστεύει πως πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων στα φλέγοντα ζητήματα της οπλοκατοχής, του κόστους ασφάλισης και της κλιματικής αλλαγής «διότι αυτό είναι που ζητούν από εμάς οι Αμερικανοί πολίτες: συνεργασία.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λάρι δεν είναι ο πρώτος Χόγκαν που εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή του σε πρόεδρο που προέρχεται από το ίδιο κόμμα με εκείνον. Ο πατέρας του, Λόρενς Χόγκαν ο πρεσβύτερος, ήταν ο πρώτος Ρεπουμπλικανός βουλευτής που ζήτησε την καθαίρεση του Νίξον μετά το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Ακολουθώντας λοιπόν τα βήματα του πατέρα του, ο Χόγκαν δεν είναι διατεθειμένος να στηρίξει τυφλά την κομματική γραμμή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης διαμαρτυρίας», δηλώνοντας όμως «τη διαφωνία του κόντρα σε λανθασμένες πολιτικές» όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Ο Χόγκαν είναι ο δεύτερος στη σειρά Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης που σκέφτεται να κατέβει υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα ακολουθώντας τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ που ήταν αντίπαλος του Τραμπ και στις προηγούμενες εκλογές έχοντας λάβει τότε τη στήριξη 161 εκλεκτόρων. Ο Τραμπ, το 2016, είχε συγκεντρώνει 1441 εκλέκτορες και το 44,9% των ψήφων κερδίζοντας έτσι το χρίσμα δια περιπάτου. Σύμφωνα με τον Χόγκαν, η πιθανότητα του να χάσει ο Τραμπ τις προεδρικές εκλογές του 2020 είναι πολύ μεγάλη καθώς τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν πως η δημοτικότητα του κινείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Παρά ταύτα, η δημοτικότητα του στους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος φαίνεται να ξεπερνά το 80%. Και αυτή η πραγματικότητα αποτελεί αναμφισβήτητα «αγκάθι» στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Χόγκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...