354
Ο Ηλίας Ψινάκης, με κόκκινη γραβάτα, στο τρισάγιο για τα θύματα στο Μάτι | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Ψινάκης μάς ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναβάλει για δήμαρχος – θέλει, λέει, να κάνει διακοπές

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 14:32
Ο Ηλίας Ψινάκης, με κόκκινη γραβάτα, στο τρισάγιο για τα θύματα στο Μάτι
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Ψινάκης μάς ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναβάλει για δήμαρχος – θέλει, λέει, να κάνει διακοπές

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 14:32

Δυόμισι μήνες μετά την φονική τραγωδία στο Μάτι και ενώ είναι ακόμα υπό διερεύνηση τυχόν ευθύνες του για τη συμφορά που βρήκε δεκάδες οικογένειες στην καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, ο Ηλίας Ψινάκης, δήμαρχος Μαραθώνα, είπε ότι δεν θα ξαναβάλει υποψήφιος. «Θέλω να κάνω διακοπές», είπε με το γνωστό του στιλ. Λες και δεν έκανε διακοπές, στη Μύκονο, όταν ξεσπούσε η φωτιά και χάνονταν τόσοι άνθρωποι…

Ο κ. Ψινάκης παραβρέθηκε την Πέμπτη σε τρισάγιο που έγινε για τα 99 θύματα της τραγωδίας στην εφιαλτική Αργυρά Ακτή, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

«Μπροστά σε αυτήν την τραγωδία δεν μπορείς να μη λυγίσεις» είπε ο Πατριάρχης, ο οποίος αφού έριξε ένα μπουκέτο άνθη στη θάλασσα, συναντήθηκε και με συγγενείς των θυμάτων.

Στο περιθώριο της τελετής ο κ. Ψινάκης, φορώντας κόκκινη (!) γραβάτα, φρόντισε να βγει στα κανάλια και να κάνει δηλώσεις για το… πολιτικό του μέλλον. «Εγώ θα εκτελέσω την αποστολή μου και χρειάζομαι επειγόντως διακοπές…»

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων αν η απόφασή του θα ήταν άλλη αν δεν γινόταν όλο αυτό με το Μάτι, απάντησε: «Με τα αν δεν γράφεται η ιστορία… Θα πάω να ξεκουραστώ τέσσερα χρόνια και αν ζούμε, βλέπουμε»… 

Η δραστηριότητα του κ. Ψινάκη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου δεν του επιτρέπει φυσικά να ξαναβάλει υποψήφιος. Ποιος θα ψήφιζε έναν δήμαρχο που δεν φρόντισε να λάβει κανένα μέτρο πρόληψης, δεν ζήτησε την εκκένωση του Ματιού –σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του Star, τη μαύρη Δευτέρα 23 Ιουλίου, ο κ. Ψινάκης έκανε διακοπές στη Μύκονο– και έπειτα, για να εξιλεωθεί, έλεγε ότι κάηκε και το σπίτι του (για να αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη);

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του Δημάρχου, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα, «επικίνδυνο για τον τόπο», αλλά ο κ. Ψινάκης υπήρξε αμετανόητος. «Δεν παραιτούμαι» επαναλάμβανε.

Τώρα βέβαια, λέει ότι θέλει να κάνει διακοπές, κάτι σαν να βαρέθηκε να είναι δήμαρχος. Αυτός που το 2014, οι πολίτες του Μαραθώνα τον είχαν ψηφίσει από την πρώτη Κυριακή με 53,57%. Οι ίδιοι που τώρα διαμαρτύρονταν ότι είναι ανύπαρκτος… Ας προσέχουν λίγο περισσότερο τον Μάιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...