173
Ο πρώην πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' στη Ρώμη, τον Ιούνιο του 2020 | Sven Hoppe/Pool via REUTERS

Ο πρώην πάπας γνώριζε για τους παιδόφιλους ιερείς της αρχιεπισκοπής του

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 14:12
Ο πρώην πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' στη Ρώμη, τον Ιούνιο του 2020
|Sven Hoppe/Pool via REUTERS

Ο πρώην πάπας γνώριζε για τους παιδόφιλους ιερείς της αρχιεπισκοπής του

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 14:12

Γνώριζε για τους παιδεραστές ιερείς της ενορίας του ο πρώην πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, όπως παραδέχθηκε για πρώτη φορά ο ίδιος, τη Δευτέρα, κι ενώ επί χρόνια ισχυριζόταν το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, παραδέχθηκε ότι το 1980, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου, είχε βρεθεί σε σύσκεψη με θέμα τη δράση ιερέα που κατηγορείτο ότι κακοποιούσε ανηλίκους.

Ο 94χρονος πρώην ποντίφικας παραδέχθηκε εν μέρει αυτό για το οποίο τον κατηγορούν, ότι δηλαδή είχε λάβει γνώση καταγγελιών σχετικών με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς την περίοδο που εκείνος ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου, από το 1977 έως το 1982, αλλά δεν έκανε τίποτα για αυτό.

Το περιβάλλον του απέδωσε μάλιστα την προηγούμενη άρνησή του σε «λάθος που έγινε κατά τη διατύπωση παλαιότερης σχετικής δήλωσης»…

Σύμφωνα με μεγάλη ανεξάρτητη έρευνα, ο κατά κόσμον Γιόζεφ Ράτσινγκερ είχε αδιαφορήσει στην περίπτωση τεσσάρων υποθέσεων κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς στη Γερμανία, την περίοδο που εκείνος ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, αρχές δεκαετίας του 1980.

«Είχε ενημερωθεί για όσα συνέβαιναν. Πιστεύουμε ότι μπορεί να κατηγορηθεί για κακοδιοίκηση σε τέσσερις περιπτώσεις», είπε ο δικηγόρος Μάρτιν Πους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...