256
Ο Μάικλ Κόεν | Reuters

Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ παραδέχεται ότι πλήρωσε για νοθευμένη δημοσκόπηση

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 21:19
Ο Μάικλ Κόεν
|Reuters

Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ παραδέχεται ότι πλήρωσε για νοθευμένη δημοσκόπηση

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 21:19

Έδωσε εντολή ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ στο δικηγόρο του προκειμένου να πληρώσει μια εταιρεία δημοσκοπήσεων να «μαγειρέψει» τα αποτελέσματα προς όφελος του το 2015-16;

Αυτό ισχυρίζεται τώρα ο πρώην δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν.

Ο Κόεν επιβεβαίωσε το σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η εταιρεία έλαβε 50.000 δολάρια για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

«Όσο για το άρθρο της WSJ σχετικά με τη νόθευση δημοσκοπήσεων, αυτό που έκανα έγινε υπό τις οδηγίες και για αποκλειστικό όφελος του @realDonaldTrump @POTUS (σ.σ. του προέδρου των ΗΠΑ). Ειλικρινά μετανιώνω για την τυφλή εμπιστοσύνη μου σε έναν άνθρωπο που δεν την άξιζε», έγραψε στο twitter ο Κόεν.

Σύμφωνα και με το CNN, o επικεφαλής της εταιρείας Τζον Γκότζερ ανέφερε στην WSJ ότι ο Κόεν του κατέβαλε σε μετρητά ένα ποσό μεταξύ 12-13.000 δολαρίων στις αρχές του 2015.

Τα χρήματα αυτά ήταν μόνο ένα μέρος από το συνολικό ποσό των 50.000 δολαρίων που έπρεπε να λάβει επειδή βοήθησε τον δικηγόρο του Τραμπ να νοθεύσει τις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις υπέρ του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Αν και ο Γκότζερ λέει ότι δεν έλαβε το υπόλοιπο ποσό, ο Κόεν στις αρχές του 2017 έλαβε αποζημίωση ύψους 50.000 δολαρίων από τον Τραμπ και την εταιρεία του για τη δουλειά που έκανε, σύμφωνα με ένα κυβερνητικό έγγραφο αλλά και μια μη κατονομαζόμενη πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Από την πλευρά του, ο Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικός δικηγόρος του προέδρου, ανέφερε ότι η πληρωμή των 50.000 δολαρίων στον Κόεν αποδεικνύει ότι ο πρώην νομικός σύμβουλος του Τραμπ ήταν και είναι «εντελώς αναξιόπιστος».