278
Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, χωρίς μάσκα, σε εκδήλωση στο Σαν Λουίς Ποτοσί την Κυριακή. Λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι έχει ασθενήσει από τον κορονοϊό | Mexico's Presidency/Handout via REUTERS

Ο πρόεδρος του Μεξικού δεν φορούσε μάσκα – Τώρα ασθενεί από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 11:21
Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, χωρίς μάσκα, σε εκδήλωση στο Σαν Λουίς Ποτοσί την Κυριακή. Λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι έχει ασθενήσει από τον κορονοϊό
|Mexico's Presidency/Handout via REUTERS

Ο πρόεδρος του Μεξικού δεν φορούσε μάσκα – Τώρα ασθενεί από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 11:21

Το Μεξικό δεν είναι μόνο μία από τις βαρύτερα πληττόμενες χώρες από τον κορονοϊό –έχει αγγίξει τους 150.000 νεκρούς από την επιδημία. Είναι από το βράδυ της Κυριακής και μία ακόμα χώρα που βλέπει τον ηγέτη της να μολύνεται από την Covid-19. Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, 67 ετών, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε θετικός στον SARS-CoV-2.

Ο βετεράνος κεντροαριστερός πολιτικός, ο οποίος απέφευγε να φοράει μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του, διευκρίνισε ότι παρουσιάζει «ήπια» συμπτώματα της Covid-19, παρακολουθείται από γιατρούς και εξέφρασε αισιοδοξία.

«Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι μολύνθηκα» από τον κορονοϊό, ανέφερε ο Λόπες Ομπραδόρ μέσω του προφίλ του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Εχω ήπια συμπτώματα» της Covid-19 και «υποβάλλομαι ήδη σε ιατρική θεραπεία», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, που συνέχιζε κανονικά σχεδόν όλες τις δραστηριότητές του παρά την πανδημία, έκανε γνωστό ότι η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησής του, η Ολγα Σάντσες, θα τον αντικαθιστά για όσο χρειαστεί στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί καθημερινά από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή στις 07:00 (15:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Λόπες Ομπραδόρ διαβεβαίωσε ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεργασία. «Για παράδειγμα, αύριο (Δευτέρα) θα έχω τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο (της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν», σημείωσε.

Ο πρόεδρος συμμετείχε σε τρεις δημόσιες συγκεντρώσεις τις τελευταίες ημέρες, με πιο πρόσφατη μια στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί στα βόρεια της χώρας.

Ο ΑΜΛΟ, όπως είναι γνωστός στο Μεξικό ο πρόεδρος, είναι καρδιοπαθής. Είχε νοσηλευτεί το 2013 σε ιδιωτικό νοσοκομεία. Είναι εξάλλου γνωστό ότι έχει αρτηριακή υπέρταση.

Αρκετοί άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...