157
Κυριάκος Μητσοτάκης και Προκόπης Παυλόπουλος σε φωτογραφία από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο | INTIMEnews

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε ανυπόγραφα τα ΠΔ για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 17:55
Κυριάκος Μητσοτάκης και Προκόπης Παυλόπουλος σε φωτογραφία από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο
|INTIMEnews

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε ανυπόγραφα τα ΠΔ για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 17:55

Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε πίσω στην κυβέρνηση, χωρίς υπογραφή, τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του Προέδρου και του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Χωρίς την υπογραφή του Προέδου τα ΠΔ δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για την νέα κυβέρνηση.

Μένει να διευκρινιστεί αν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βασιστεί για την επιλογή της νέας ηγεσίας στα πρόσωπα που είχε εγκρίνει η Διάσκεψη των Προέδρων της προηγούμενης Βουλής ή θα ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία από μηδενική βάση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31/05/2019 ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επέλεξε για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, την Ειρήνη Καλού και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη Δήμητρα Κοκοτίνη. Ως αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν επιλεγεί η Ευαγγελία Νίκα, ο Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο Δημήτριος Μακρής.

Μέχρι τότε χρέη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα συνεχίσει να εκτελεί ο αρχαιότερος των εισαγγελέων Δημήτρης Δασούλας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...