217
Φιαλίδια με το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS /Hannibal Hanschke

Ο ΠΟΥ προτείνει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 16:39
Φιαλίδια με το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS /Hannibal Hanschke

Ο ΠΟΥ προτείνει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 16:39

Η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε εκ νέου την Τετάρτη ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca για την Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων και προτείνει τη συνέχιση των εμβολιασμών στις χώρες που τους έχουν αναστείλει.

«Ο εμβολιασμός για την Covid-19 δεν θα μειώσει τις ασθένειες ή τους θανάτους από άλλες αιτίες. Τα θρομβοεμβολικά επεισόδια συμβαίνουν συχνά. Ο φλεβικός θρομβοεμβολισμός είναι η τρίτη πιο κοινή καρδιαγγειακή νόσος παγκοσμίως», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Στις εκστρατείες μαζικού εμβολιασμού, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι σύνηθες να υπάρχουν πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες που συμβαίνουν μετά τον εμβολιασμό πολιτών. Δεν σημαίνει όμως απαραίτητα ότι αυτές συνδέονται αιτιολογικά με τα εμβόλια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διερευνώνται όλα τα περιστατικά.

Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Οταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΠΟΥ ενημερώνει επίσης ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) και άλλες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφορικά με την ασφάλεια του εμβολίου.

«Η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή του ΠΟΥ για την Ασφάλεια των Εμβολίων αξιολογεί προσεκτικά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα ασφάλειας για το εμβόλιο AstraZeneca. Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο έλεγχος, ο ΠΟΥ θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα στο κοινό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...