204
|

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Σιούφα [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 15:15

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Σιούφα [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 15:15

Πολιτικοί από όλα τα κόμματα και κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα που κηδεύτηκε τη Δευτέρα από τον ιερό ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτη στην Αθήνα.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Στην κηδεία παρέστησαν ακόμη ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Βύρων Πολύδωρας, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Σπύρος Λυκούδης.

Στον επικήδειο ο κ. Παυλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο εκλιπών «τήρησε στο ακέραιο τις αρχές του και πριν απ’ όλα υπερασπίσθηκε, με κάθε μέσο, την Ελλάδα, ενώ, παράλληλα, έμεινε πάντα άνθρωπος». Επισήμανε ακόμη ότι «ως Πρόεδρος της Βουλής, υπήρξε τόσον αμερόληπτος και συναινετικός, ώστε ήταν εξαιρετικά δύσκολο να διακρίνει κανείς έστω και ίχνη της κομματικής του ταυτότητας».

Η ταφή έγινε στο Α’ Νεκροταφείο.

Η οικογένεια του Δημήτρη Σιούφα έκανε παράκληση αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές σε ευαγή ιδρύματα και σκοπούς. Η κηδεία δεν έγινε δημοσία δαπάνη, με επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...