455
Η περιβόητη φωτογραφία που αποτέλεσε την αφορμή για την σφοδρή επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Βίκυ Σταμάτη | CreativeProtagon

Ο Πολάκης πλήρωσε το… δάχτυλο της Βίκυς Σταμάτη – αποζημίωση €2.000 για το «φτωχό νυμφίδιο»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 17:27
Η περιβόητη φωτογραφία που αποτέλεσε την αφορμή για την σφοδρή επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Βίκυ Σταμάτη
|CreativeProtagon

Ο Πολάκης πλήρωσε το… δάχτυλο της Βίκυς Σταμάτη – αποζημίωση €2.000 για το «φτωχό νυμφίδιο»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 17:27

Νέα δικαστική ήττα για τον Παύλο Πολάκη, αυτή τη φορά από τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία του είχε κάνει αγωγή για εξύβριση, λόγω των χαρακτηρισμών «φτωχό νυμφίδιο» και «νεόπλουτο τσουλί» που της είχε απευθύνει με αφορμή την περιβόητη φωτογραφία της με το υψωμένο δάχτυλο προς τους εκπροσώπους του Τύπου (περισσότερα εδώ).

«Ειδα τη φωτογραφια με το προτεταμένο μεσαίο δάχτυλο της (κυρίας) Σταματη και μου ‘ρθε στο μυαλό η εξής λεζάντα: “Οταν το φτωχό νυμφιδιο αφού γινει νεόπλουτο τσουλί, τα χάνει ολα και (ξανα)μπαίνει φυλακή, χαιρετάει όπως έμαθε να φέρεται προς το λαουτζίκο, όταν ήταν στο δεύτερο κλεψιμέικο στάδιο της ασήμαντης και άχρηστης ύπαρξης της”», είχε γράψει με το γνωστό χειμαρρώδες ύφος του ο πρώην αναπληρωτής Υγείας της περίοδο της δικής του «βασιλείας».

Η Βίκυ Σταμάτη του έκανε αγωγή, διεκδικώντας αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για προσβολή της προσωπικότητάς της.

Ακόμα και μετά την αγωγή ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση εναντίον της. «Εχεις τόσο απύθμενο θράσος; Σου έχουν τελειώσει τα μαύρα χρήματα εντός Ελλάδας και δεν μπορείς να φέρεις από τα καβαντζωμένα στο εξωτερικό (καθώς έχουμε ελέγξει τις διόδους) και ψάχνεις για νέα αρπαχτή; Μήπως νομίζεις ότι παίρνω κι εγώ μίζες σαν τον άνδρα σου τον Άκη και ζητάς τόσα;» της έγραφε τότε.

Τελικά το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας που εξέτασε την αγωγή, καταδίκασε τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, επιδικάζοντας στη Βίκυ Σταμάτη αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την κυρία Σταμάτη, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Το Δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 2.000€ στην εντολέα της Δικηγορικής Εταιρείας Νίκος Αγαπηνός, Βίκυς Σταμάτη, για την υβριστική ανάρτηση του τέως Υπουργού Υγείας νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής και 500€ δικαστικά έξοδα εξαιτίας της ήττας του.

»Η απόφαση δικαίωσε ηθικά απολύτως την κυρία Σταμάτη, αναγνωρίζοντας ότι “προέκυψε σαφώς σκοπός εξύβρισης”, αφού σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με την δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικό.

»Αναγνωρίστηκε μάλιστα η παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως προς την τιμή και υπόληψή της.»

Σημειώνεται επίσης, ότι με την εν λόγω απόφαση επιλύθηκε και το φλέγον νομικό ζήτημα, για το κατά πόσο χρειάζεται ο προσβληθείς από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα να επιδίδει κατά πρώτον εξώδικο στον εναγόμενο ζητώντας την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη, όπως επιβάλλεται στον  έντυπο τύπο και στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Το Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι «δεν έχει ανάλογη εφαρμογή η ανωτέρω δικονομική πρόβλεψη όταν η προσβολή τελείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, καθότι ο σκοπός των αναρτήσεων του χρήστη δεν συνάδει με τον σκοπό των ενημερωτικών δημοσιεύσεων στον έντυπο τύπο και στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές»