691
Ο Θέμος Αναστασιάδης έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο. Αλλά βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο του Πολάκη και του Τσίπρα | SOOC/CreativeProtagon

Ο Πολάκης μίλησε στη Βουλή για τη διαθήκη του Θέμου και το «Πρώτο Θέμα» του απάντησε

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 15:32
Ο Θέμος Αναστασιάδης έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο. Αλλά βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο του Πολάκη και του Τσίπρα
|SOOC/CreativeProtagon

Ο Πολάκης μίλησε στη Βουλή για τη διαθήκη του Θέμου και το «Πρώτο Θέμα» του απάντησε

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 15:32

Ως συκοφάντες ακόμα και παιδιών και μητέρας που έχασαν πρόσφατα πατέρα και σύζυγο, περιγράφονται πλέον ο Παύλος Πολάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. Ετσι τουλάχιστον τους χαρακτήρισε το protothema.gr, μετά το τελευταίο «ατόπημα» του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, να αναφερθεί την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής σε υποτιθέμενα ακίνητα στην Ελβετία και καταπιστεύματα που φέρεται να άφησε στη διαθήκη του ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης.

Η ιστορία ξεκίνησε όπως συνηθίζεται στην νέα εποχή των Μέσων: ένα δήθεν «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα που γίνεται viral μέσα και από τις κομματικές ταξιαρχίες των social media και που κατόπιν οι πληροφορίες που αναφέρει φτάνουν ως διαδεδομένες «αλήθειες» στα χείλη πρόθυμων να τις υιοθετήσουν πολιτικών.

Αυτό συνέβη και στην ομιλία του του κ. Πολάκη στη Βουλή, στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του. Επιχειρηματολογώντας κατά των «συστημικών» ΜΜΕ και ισχυριζόμενος ότι η άρση της ασυλίας του είναι σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης επειδή αποκάλυψε «βρωμιές» στον χώρο της Υγείας και διαπλοκής με τα μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε κάποιο σημείο στον Θέμο Αναστασιάδη και στην περιουσία που κληροδότησε στην οικογένειά του, μετά τον θάνατό του σε ηλικία 61 ετών τον περασμένο Ιανουάριο.

«Το δικαστήριο τον έκρινε άπορο και τώρα που βγήκε η διαθήκη να και τα ακίνητα στην Ελβετία, να και τα ακίνητα στη Ζυρίχη και 200 ευρώ το μήνα μπορούσε να δώσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης για τον ιδρυτή του «Πρώτου Θέματος». Μάλιστα επικαλέστηκε και τον πρώην Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι «δεν έλεγε ο Τσίπρας ψέματα όταν αναφερόταν στο σπίτι του Θέμου στην Ελβετία».

Τα περί περιουσίας, καταπιστευμάτων και σπιτιών του Θέμου στην Ελβετία γράφτηκαν στο αμφιβόλου αξιοπιστίας και κυκλοφορίας έντυπο «Spirto» και έπειτα αναπαράχθηκαν στο Διαδίκτυο και από το documentonews.gr του Κώστα Βαξεβάνη, για να πάρουν μετά τον δρόμο τους στον δημόσιο λόγο μέχρι την Ολομέλεια της Βουλής.

Οπως όμως ανέφερε το protothema.gr  σε ένα ιδιαίτερα σκληρό κείμενο-απάντηση προς τον πρώην αν. υπουργό Υγείας αλλά και τον πρώην Πρωθυπουργό, πρόκειται για απολύτως ανακριβείς πληροφορίες καθώς και για ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα – ο τίτλος του κειμένου χαρακτηριστικός: Κύριε Τσίπρα ακόμα και γυναίκες και παιδιά νεκρών; 

Το κείμενο:

«Τις τελευταίες ημέρες ένα άγνωστο σε εμάς έντυπο με το όνομα “Spirto” δημοσίευσε “πληροφορίες” περί της διαθήκης του Θέμου Αναστασιάδη στην οποία υποτίθεται ότι αφήνει στην οικογένεια του σπίτι στην Αθήνα, την Ελβετία, καταπιστεύματα κλπ.

» Δεν θελήσαμε να απαντήσουμε στις απολύτως ανακριβείς αυτές πληροφορίες διότι έτσι θα αναπαραγάγουμε τα ανάξια αναφοράς ψεύδη. Αλλά κυρίως γιατί δεν θελήσαμε να ταράξουμε την θλίψη της οικογένειας και των παιδιών του για την πρόσφατη απώλεια του πατέρα τους.

»Όμως το ψευδές, ανυπόστατο δημοσίευμα -μιας επαναλαμβάνουμε άγνωστης εφημερίδας- το υιοθέτησε και το έκανε σημαία στη Βουλή ο γνωστός Πολάκης. Και μάλιστα επικαλέστηκε τον πρώην πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι “δεν έλεγε ο Τσίπρας ψέματα όταν αναφερόταν στο σπίτι του Θέμου στην Ελβετία”.

»Απαντούμε λοιπόν ότι και ο Πολάκης και το αφεντικό του, ο Τσίπρας λένε ψέματα (σιγά το νέο!) για ακόμη μια φορά. Αλλά αυτή την φορά ψεύδονται, συκοφαντούν και ελεεινολογούν τον εδώ και επτά μήνες νεκρό Θέμο.

»Τόση αθλιότητα ο Τσίπρας και ο Πολάκης. Τον συκοφαντούν και τον λασπώνουν ακόμα και στον τάφο» 

Στη συνέχεια παρατίθεται δήλωση της συζύγου του εκλιπόντος, Βασιλική Παναγιωτοπούλου καθώς και  της αδελφής του, Νταιάνας Αναστασιάδου:

Η δήλωση της Βασιλικής Παναγιωτοπούλου

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας. Δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για σπίτια που αφήνει ο Θέμος Αναστασιάδης στην οικογένειά του στην Αθήνα και την Ελβετία καθώς και για την ύπαρξη μετρητών και καταπιστευμάτων είναι όλα αναληθή και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Η δήλωση της Νταϊάνας Αναστασιάδου

Περιθωριακά έντυπα μερικών εκατοντάδων φύλλων «στην προκειμένη ένα ονόματι «SPIRTO»-καμία σχέση με την καλλιτεχνική ιστοσελίδα-, που δεν έχω ξανακούσει) γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι χωρίς την παραμικρή συνέπεια, επειδή πολύ απλά κανένας δεν τους παίρνει στα σοβαρά, για να τους ασκήσει αγωγή η μήνυση. Στη συνέχεια μεγάλα sites αναπαράγουν τα fake news, χωρίς καμία διασταύρωση!!! Και στο καπάκι πάσης φύσεως σκατόψυχοι τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις των οποίων επικροτούνται από «σεσημασμένους» πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους-βρίσκουν για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να ξεράσουν τον οχετό τους… Όσο, όμως, περισσότερο δηλητήριο χύνουν, τόσο πια αβίαστα βγαίνει και το συμπέρασμα: Ακόμα και εκεί που είναι τους πονάει, διότι στη ζωή δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...