465
|

Ο Πολάκης κατηγορεί τον Μητσοτάκη για διαστρέβλωση της δήλωσής του για Κυμπουρόπουλο

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 14:52

Ο Πολάκης κατηγορεί τον Μητσοτάκη για διαστρέβλωση της δήλωσής του για Κυμπουρόπουλο

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 14:52

Παίρνοντας θάρρος από τον Πρωθυπουργό που τον κάλυψε πλήρως για την αήθη επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο Παύλος Πολάκης έδωσε τη δική του απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν για την προσβλητική του ανάρτηση σε βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο -όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις- για διαστρέβλωση των λεγομένων του από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που προανήγγειλε νωρίτερα πρόταση δυσπιστίας εις βάρος του.

«Εκανα πολιτική κριτική», θέλησε να πείσει και «ορθώς», πρόσθεσε, «κάνει ο κ. Κυμπουρόπολος και εκτίθεται στην πολιτική κριτική».

Το ερώτημα είναι αν αυτά στα οποία αναφέρθηκα, τα θεωρούν χάρες ή είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής που συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμωνμε αναπηρίες, προκάλεσε εκ νέου την αξιωματική αντιπολίτευση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας (ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσής του).

«Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος το οποίο υπηρετούμε και χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα, το ερώτημα που προκύπτει προς την ΝΔ και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κύριο Κυμπουρόπουλο είναι, αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν “χάρες” που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής, η οποία υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που συμβάλει στην άρση των διακρίσεων.

»Εγώ διατύπωσα μία πολιτική κριτική, σε μία δήλωση, η οποία, έλεγε κάποια πράγματα, από την στιγμή που, ορθώς κάνει ο κύριος Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο.

»Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν: Αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, αν τα θεωρούν “χάρες” που θέλουν να καταργήσουν. Αυτό είναι το ερώτημα πέρα από την όποια διαστρέβλωση θέλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αλλάξουν την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης στο περιστύλιο της Βουλής και αποχώρησε χωρίς να δεχτεί να απαντήσει σε ερωτήσεις για την αποδοκιμασία του και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την μπάλα στην κερκίδα για το θέμα Πολάκη πέταξε (μετά τον Αλέξη Τσίπρα) και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης επαναλαμβάνοντας την προ(σ)κληση Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ντιμπέιτ.

Σε ανακοίνωσή της πάντως, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) δείχνει να μη συμμερίζεται τα περί «διαστρέβλωσης» της δήλωσης που αναπληρωτή υπουργού Υγείας, η οποία όπως υπογραμμίζει, βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία.

«Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παύλου Πολάκη σχετικά με τα μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία που έχουν θεσπιστεί στη χώρα βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία η Συνομοσπονδία γνωστοποιεί ότι «προσφεύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη για το θέμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...