305
Ο Παύλος Πολάκης λίγο πριν βάλει να παίξει στα μικρόφωνα της Βουλής το «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια» | INTIMEnews

Ο Πολάκης έπαιξε Καζαντζίδη στα μικρόφωνα της Βουλής – Δεν ήρθη η βουλευτική ασυλία του

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 15:06
Ο Παύλος Πολάκης λίγο πριν βάλει να παίξει στα μικρόφωνα της Βουλής το «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια»
|INTIMEnews

Ο Πολάκης έπαιξε Καζαντζίδη στα μικρόφωνα της Βουλής – Δεν ήρθη η βουλευτική ασυλία του

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 15:06

Ο «συνήθης ύποπτος» για τη μετατροπή του κοινοβουλίου σε… καφενείο, Παύλος Πολάκης, «ξαναχτύπησε». Με μαντινάδες για τα ψηλά βουνά, μέχρι ρητά του Γκάντι, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής επί του αιτήματος για την άρση της ασυλίας του για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, και αφού εξαπέλυσε μύδρους κατά του μηνυτή του, «άφησε το καλύτερο» για το τέλος, κλείνοντας την ομιλία του με Στέλιο Καζαντζίδη και «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια».

 «Κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια, εσείς πεθαίνετε κι όχι εγώ», σιγοτραγούδησε, παίζοντας το τραγούδι μέσα από το κινητό του στα μικρόφωνα της Βουλής!

«Και τώρα ψηφίστε», είπε απευθυνόμενος στους παριστάμενους βουλευτές.

Προηγουμένως, ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για «σωρεία μεθοδεύσεων την οποία μετέρχεται ένα διαπλεκόμενο σύστημα, προκειμένου να εκδικηθεί όσους συμβάλλουν στην ανάδειξη σκανδάλων».

Ο βουλευτής πρέπει να κρίνεται πολιτικά και όχι ποινικά για όσα λέει εντός κοινοβουλίου, αλλιώς ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ποινικοποίησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής «δεν αίρεται η ασυλία βουλευτή, αν η μήνυση συνδέεται με την άσκηση πολιτικής δραστηριότητας και λόγου του βουλευτή».

«Εάν φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε είτε τη γραφίδα είτε τις μηνύσεις και τις αγωγές του κάθε Κουρτάκη και δεν μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τις θέσεις μας και τις απόψεις μας ούτε από αυτό το βήμα, τότε όχι μόνο θα έχουν φαλκιδευτεί τα δικαιώματα μας ως βουλευτές, αλλά έχουμε και ζήτημα για το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», παρατήρησε, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν ήρθη η ασυλία κανενός βουλευτή για όσα δήλωσε στο πλαίσιο της πολιτικής και κοινοβουλευτικής δράσης του και οι σχετικές αιτήσεις απορρίπτονταν με ευρείες πλειοψηφίες.

Αυτό έγινε τελικά και στη δική του περίπτωση, καθώς επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας και 84 κατά, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...