380
Το πολυτελές διαμέρισμα καταλαμβάνει τρεις ορόφους του ουρανοξύστη των 64 ορόφων |

Ο πλουσιότερος Βρετανός αγόρασε το ακριβότερο διαμέρισμα στη Σιγκαπούρη

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 22:10
Το πολυτελές διαμέρισμα καταλαμβάνει τρεις ορόφους του ουρανοξύστη των 64 ορόφων
|

Ο πλουσιότερος Βρετανός αγόρασε το ακριβότερο διαμέρισμα στη Σιγκαπούρη

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 22:10

Ο πλουσιότερος βρετανός, εφευρέτης και δισεκατομμυριούχος, Τζέιμς Ντάισον, αγόρασε για 65 εκατ. ευρώ το ακριβότερο ρετιρέ της Σιγκαπούρης, έπειτα από τη μεταφορά της έδρας του ομίλου του εκεί.

Η επιχείρησή του με τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές Dyson, διάσημη, μεταξύ άλλων, για την ηλεκτρική της σκούπα χωρίς σακούλα, τους στεγνωτήρες χεριών και τις συσκευές φιλτραρίσματος του αέρα, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο τη μεταφορά της έδρας της από τη Βρετανία στη Σιγκαπούρη για να είναι πιο κοντά στις ασιατικές αγορές.

Η εταιρεία, που ανεβαίνει δυναμικά στην Ασία, προβλέπει να κατασκευάσει εκεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε δύο χρόνια από σήμερα, μακριά από τη Βρετανία που πιθανόν τότε να έχει αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οπως σημειώνουν οι FT, ο επιχειρηματίας αγόρασε ένα «σούπερ ρετιρέ» 1.920 τ.μ. αντί σχεδόν 79 εκατ. δολαρίων (65 εκατ. ευρώ), γράφει η τοπική αγγλόφωνη οικονομική εφημερίδα Business Times, χωρίς να αναφέρει την πηγή της.

Τίτλοι ιδιοκτησίας που περιήλθαν σε γνώση του AFP αναφέρουν ότι ο Τζέιμς Ντάισον και η σύζυγός του είναι συνιδιοκτήτες μιας ιδιοκτησίας για 99 χρόνια, σύμφωνα με το πωλητήριο που καταχωρίστηκε στις 20 Ιουνίου.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ο 72χρονος ιδρυτής της έχει αγοράσει ένα ακίνητο στην πόλη-κράτος.

Ο ουρανοξύστης Wallich Residence: η κορυφή του ανήκει στον Ντάισον

Το πολυτελές διαμέρισμα διαθέτει ιδιωτικό ασανσέρ και καταλαμβάνει τρεις ορόφους του ουρανοξύστη των 64 ορόφων στην επιχειρηματική συνοικία, ο οποίος είναι ο ψηλότερος -290 μέτρα- στην πόλη και προσφέρει πανοραμική θέα.

Το διαμέρισμα έχει βεράντα και κήπο στον 62ο όροφο και πέντε υπνοδωμάτια που το καθένα έχει δικό του λουτρό.

Η τιμή πώλησης του διαμερίσματος είναι η ακριβότερη για ένα διαμέρισμα στην πόλη-κράτος, όπου οι τιμές των ακινήτων είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο.

Είναι ακόμη μεγαλύτερη και από τα 60 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης (39 εκατ. ευρώ) που πλήρωσε ο συνιδρυτής του Facebook Εντουάρντο Σαβερίν για ένα ρετιρέ το 2017, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Δεδομένης της απόφασης για τη μεταφορά της έδρας στη Σιγκαπούρη και της αυξανόμενης συγκέντρωσης της δραστηριότητας της επιχείρησης στην περιοχή, ο Τζέιμς Ντάισον αγόρασε ένα ακίνητο εδώ» επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Ντάισον, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...