422
O Tαγίπ Ερντογάν δεν σήκωσε απλά το δάχτυλο στην Ευρώπη αλλά κατηγόρησε τους ηγέτες της για ναζιστικές πρακτικές κατά των μουσουλμάνων | Τwitter/ Hurriyet

Ο «πατερούλης» Ερντογάν φωνάζει στους Ευρωπαίους: Είστε φασίστες είστε ναζιστές

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 15:09
O Tαγίπ Ερντογάν δεν σήκωσε απλά το δάχτυλο στην Ευρώπη αλλά κατηγόρησε τους ηγέτες της για ναζιστικές πρακτικές κατά των μουσουλμάνων
|Τwitter/ Hurriyet

Ο «πατερούλης» Ερντογάν φωνάζει στους Ευρωπαίους: Είστε φασίστες είστε ναζιστές

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 15:09

Εκτός ελέγχου πια, ο Ερντογάν βγήκε τη Δευτέρα να χαρακτηρίσει συγκεκριμένους ευρωπαίους ηγέτες «πραγματικούς φασίστες» που υιοθετούν πρακτικές των Ναζί κατά των μουσουλμάνων στις χώρες τους.

Σε ομιλία του στην Αγκυρα, ο τούρκος πρόεδρος που δίνει τσάι για παρηγοριά στους εξαθλιωμένους από την οικονομική κρίση πολίτες (εδώ) της χώρας του, βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει νέα σκληρή επίθεση κατά του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που, όπως επανέλαβε, χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας.

«Μουσουλμανικοί χώροι εργασίας, σπίτια και σχολεία δέχονται επίθεση από φασιστικές ομάδες σχεδόν κάθε μέρα. Και οι επιθέσεις αυτές ξεκίνησαν με την ενθάρρυνση του ηγέτη της Γαλλίας […] Σήμερα η ανομία και η έχθρα σε βάρος των μουσουλμάνων έχει γενικευθεί σε πολλά δυτικά κράτη που δεν τηρούν τις αρχές της δημοκρατίας για όλους. Και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, έχει γίνει πολιτική που προωθείται σε επίπεδο αρχηγού κράτους», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν «φωτογραφίζοντας» τον πρόεδρο Μακρόν.

Κατηγορώντας ανοικτά τους Ευρωπαίους για ισλαμοφοβία, ζήτησε από τους ευρωπαίους ηγέτες να βάλουν τέλος στην εκστρατεία μίσους που -όπως είπε- κατευθύνεται από τον Μακρόν, ενώ κάλεσε σε γενικό μποϊκοτάζ όλων των γαλλικών προϊόντων.

«Μην προτιμάτε ποτέ γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε ποτέ», αναφώνησε, επιχειρώντας να παρουσιάσει ως εχθρό όλων των μουσουλμάνων τη Γαλλία και τον πρόεδρό της.

Tην ίδια ώρα πάντως, κάποιοι τού υπενθύμιζαν στα social media την ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνει διαχρονικά η σύζυγός του, Εμινέ, στις τσάντες του γαλλικού οίκου Hermes, θέλοντας να καταδείξουν την υποκρισία και τον λαϊκισμό που τον διακρίνει.

«Η ρατσιστική τρομοκρατία εξαπλώνεται στην κοινωνία από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, συχνά με τις… πλάτες των δυνάμεων ασφαλείας…», συνέχισε στο αντιδυτικό παραλήρημά του ο τούρκος πρόεδρος, και έφθασε στο σημείο να κάνει λόγο για «εκστρατεία εξόντωσης των μουσουλμάνων, όμοια με αυτή εναντίον των Εβραίων στην Ευρώπη πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν επιχειρεί έναν τέτοιο ανιστόρητο και επικίνδυνο παραλληλισμό, καθώς προ μηνών κατά την πολιορκία των συνόρων στον Εβρο με «όπλο» τους εξαθλιωμένους μετανάστες, είχε συγκρίνει τις εικόνες στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τις θηριωδίες των Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ αυτού που έκαναν οι Ναζί και των εικόνων που φτάνουν από τα ελληνικά σύνορα», είχε δηλώσει τότε μιλώντας  σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Τότε οι Ευρωπαίοι είχαν περιοριστεί σε δηλώσεις αλληλεγγύης και μία τυπική επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στον Εβρο, δεν τόλμησαν ωστόσο να υπενθυμίσουν στον θρασύ «Σουλτάνο» ποια χώρα πολέμησε τους Ναζί μετρώντας εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και ποια συνεργάστηκε μαζί τους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...