264
Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε τον Τζο Μπάιντεν στο γραφείο του | Vatican Media/Handout via REUTERS

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε τους Μπάιντεν στο Βατικανό

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2021, 16:05
Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε τον Τζο Μπάιντεν στο γραφείο του
|Vatican Media/Handout via REUTERS

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε τους Μπάιντεν στο Βατικανό

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2021, 16:05

Πάνω από μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της συζύγου του Τζιλ (η οποία έχει ιταλικές ρίζες) με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό, το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Είναι πολύ ωραίο το ότι βρίσκομαι εδώ. Είστε ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της ειρήνης που γνώρισα ποτέ μου», είπε στον Πάπα, προσερχόμενος ο Μπάιντεν.

Παράλληλα, δώρισε στον ποντίφικα ένα νόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών, με το σύμβολο της πολιτείας του Ντέλαγουεαρ, γενικός εισαγγελέας της οποίας είχε εκλεγεί ο πρωτότοκος γιος του, ο Μπο, που πέθανε στα 46 του.

«Ο γιός μου θα ήθελε να το έχετε. Η παράδοσή μας λέει ότι, αν την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, δεν κρατάτε μαζί σας αυτό το νόμισμα, θα πρέπει να πληρώσετε εσείς ό,τι πιούμε», είπε στον ποντίφηκα, αστειευόμενος, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της συνάντησης ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή από την Αγία Εδρα.

Μετά την συνάντηση, ο Πάπας δώρισε στον αμερικανό πρόεδρο ένα έργο κεραμεικής τέχνης, με τίτλο «Ο προσκυνητής», ενώ ο Μπάιντεν χάρισε στον Πάπα, σπάνια άμφια του 1930.

Ο Λευκός Οίκος, παράλληλα, πρόκειται να δωρίσει ενδύματα για τους άστεγους σε καθολικές εθελοντικές οργανώσεις, σε περίπου δυο εβδομάδες.

Πηγές του Βατικανού αναφέρουν ότι πέρα από τον επίσημο χαρακτήρα της, η συνάντηση του ποντίφικα με τον αμερικανό πρόεδρο είχε και ιδιωτικό, ανεπίσημο χαρακτήρα, καθώς και ο Μπάιντεν είναι καθολικός.

Το προεδρικό ζεύγος και ο Πάπας Φραγκίσκος στους διαδρόμους του Βατικανού

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...