261
Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρετά το πλήθος πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου | REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ο πάπας επέστρεψε και χοροστάτησε στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, στο Βατικανό

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2023, 13:36
Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρετά το πλήθος πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
|REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ο πάπας επέστρεψε και χοροστάτησε στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, στο Βατικανό

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2023, 13:36

Eχοντας πάρει, το Σάββατο, εξιτήριο από το νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, ο πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών, στο Βατικανό. Δείχνοντας ελαφρώς καταπονημένος, ο πάπας ευχαρίστησε όσους προσευχήθηκαν υπέρ της υγείας του. «Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και τις προσευχές σας, οι οποίες εντατικοποιήθηκαν τις περασμένες ημέρες. Ευχαριστώ τους κατοίκους της Ρώμης και τους προσκυνητές» είπε ο ποντίφικάς. Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, το πρωί της Κυριακής οι πιστοί ξεπέρασαν τις 60.000 χιλιάδες.

«Πρέπει να είμαστε κοντά στους καταφρονημένους, σε όλους τους εγκαταλειμμένους» είπε ο Φραφγκίσκος, ο οποίος ευλόγησε τους πιστούς, σε όλη την πλατεία, μέσα από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε, γνωστό ως «papa mobile».

«Πριν από μία εβδομάδα, ένας γερμανός άστεγος έχασε την ζωή του κάτω από την κιονοστοιχία της πλατείας αυτής, μόνος και εγκαταλειμμένος. Για κάθε έναν από εμάς, και ο άνθρωπος αυτός είναι ο Ιησούς. Είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι που μας χρειάζονται, είναι τόσοι πολλοί οι εγκαταλειμμένοι. Και εγώ χρειάζομαι το χάδι του Ιησού, να τον νιώσω κοντά μου. Για τον λόγο αυτόν τον επισκέπτομαι και τον αναζητώ στους εγκαταλειμμένους, σε όσους δεν έχουν κανέναν» είπε ο πάπας στο μήνυμά του.

Τη Δευτέρα ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών. Οπως έγινε γνωστό, ο Φραγκίσκος θα μεταβεί την Πέμπτη στις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης, Κασάλ ντελ Μαρμόθα, για την Τελετή του Νιπτήρα. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς επιλογή που είχε κάνει πριν από δέκα χρόνια, λίγο μετά την εκλογή του από το Κονκλάβιο.

Την Παρασκευή ο πάπας θα χοροστατήσει στο Κολοσσαίο, στην «Οδό του Σταυρού» (Via Crucis), όπου αναπαρίσταται η μαρτυρική πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...