636
O Πάνος Σκουρλέτης (δεξιά), με τον παρουσιαστή Δημήτρη Οικονόμου, στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ | Youtube

Ο Πάνος Σκουρλέτης μάς είπε ποιοι είναι οι νταβατζήδες της Αριστεράς

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 11:49
O Πάνος Σκουρλέτης (δεξιά), με τον παρουσιαστή Δημήτρη Οικονόμου, στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ
|Youtube

Ο Πάνος Σκουρλέτης μάς είπε ποιοι είναι οι νταβατζήδες της Αριστεράς

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 11:49

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Πάνος Σκουρλέτης κατήγγειλε τους «επίδοξους νταβατζήδες της Αριστεράς» που προσπαθούν, όπως είπε, να διαμορφώσουν την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου.

«Προφανώς υπήρξαν απανωτά δημοσιεύματα που κορυφώθηκαν την περίοδο των διακοπών. Επιχείρησαν μέσα από στοχοποίηση την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν προσπάθειες διαφόρων κέντρων να διαμορφώσουν τη συζήτηση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει συνεδρίου. Εννοώ άτομα από το ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όπως αυτοπροσδιορίζονται, που νομίζουν ότι κατέχουν το αλάθητο και δεν καταλαβαίνουν ότι στο τι κάνει ένα κόμμα ακολουθείται μια δημοκρατική διαδικασία», ήταν η συγκεκριμένη αναφορά του και το πρωί της Δευτέρας σε νέα του συνέντευξη, αυτή τη φορά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, θέλησε να διευκρινίσει ποιους εννοεί.

«Δεν μίλησα για άτομα μέσα στο κόμμα, αλλά για δημοσιολογούντες οι οποίοι θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια», είπε και επιτέθηκε ξανά κατά του μιντιακού συστήματος που βάλλει -όπως επανέλαβε- με μανία κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο,τι δεν κατάφερε το μιντιακό και πολιτικό σύστημα να κάνει προεκλογικά εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ (να πετύχει τη στρατηγική του ήττα), επιδιώκει να το κάνει και μετά», υποστήριξε, αλλά «πίσω από τη στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων (δηλ. του ιδίου) δεν βλέπουν μόνο το πρόσωπο αλλά συνολικά το κόμμα και την Αριστερά».

Για τις εσωκομματικές διεργασίες  ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε ριζική ανασυγκρότηση, δηλώνοντας ανοικτά ότι το κόμμα του ενδιαφέρεται για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα. Πράγμα που δεν γίνεται σε άλλα κόμματα που έχουν κλειστά συστήματα. Εμείς λοιπόν πράγματι θέλουμε να κάνουμε με έναν συντεταγμένο τρόπο βήματα που να αφορούν την ριζική ανασυγκρότηση του κόμματος μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έχει εμπεδωθεί ως ο δεύτερος πόλος του μεταμνημονιακού συστήματος με τα δικά του χαρακτηριστικά», σημείωσε για να συμπληρώσει:

«Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ βεβαίως μας αφορά ως ένας χώρος που είναι όμορος που πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Εμείς από το έδαφος της Αριστεράς και θέλοντας να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Στην  ίδια συνέντευξη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, με αφορμή όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάνει τον μάγκα με τις πλάτες του Τσίπρα», ενώ δεν δίστασε να αφήσει σαφή αιχμή και κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων με το θέμα των capital controls.

«Ο κ. Μητσοτάκης που μιλάει με μία σχετική άνεση και αναφέρεται στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας βαδίζει στα βήματα που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση», παρατήρησε _ και υποστήριξε πως η πλήρης άρση των capital controls είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό καταλόγισε στον επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, ότι σκοπίμως δεν εισηγήθηκε νωρίτερα την άρση των capital controls, έτσι ώστε να πάρει όλη την δόξα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Ο κ. Στουρνάρας είπε προεκλογικά  ότι δεν είναι σωστό να πάρουμε το μέτρο (σ.σ. της άρσης των capital controls). Και θεωρώ ότι ήταν μία κίνηση πολιτικής σκοπιμότητας του κ. Στουρνάρα», δήλωσε συγκεκριμένα ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να απαντήσει στο ερώτημα γιατί η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών δεν ανακοινώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αντίστοιχος ήταν ο ισχυρισμός και για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, όπου έκανε λόγο για συμφωνία με τους δανειστές για τη μείωση του στόχου, την οποία όπως υπονόησε, δεν… πρόλαβε να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω εκλογών!

«Βεβαίως είχαμε συμφωνήσει για τα πλεονάσματα με την γνωστή ρύθμιση του 2,5% ενώ θα παράμενε ο ονομαστικός στόχος του 3,5% αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέσα από την δημιουργία αυτού του καταπιστευτικού λογαριασμού, του ενδιάμεσου λογαριασμού ο οποίος δέσμευε ένα ποσό από το γνωστό ‘μαξιλάρι’ που θα χρησιμοποιούσαμε για να καλύψουμε το 1% μέχρι το 2022. Θα παίρναμε από αυτά τα χρήματα που τα έχει προκαταβάλει ο ελληνικός λαός, τα οποία παρείχαν αξιοπιστία και έδωσαν την δυνατότητα να δανειστεί η χώρα από τις αγορές για να κάνει τον μάγκα ο κ. Μητσοτάκης και να μιλάει με τις πλάτες του Τσίπρα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...