261
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤΗΣ

O Παναγιώτης Γιαννάκης φόρεσε την τήβεννο του επίτιμου διδάκτορα

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 12:27
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤΗΣ

O Παναγιώτης Γιαννάκης φόρεσε την τήβεννο του επίτιμου διδάκτορα

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 12:27

Είναι μια παράξενη εικόνα: ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ενσάρκωση της μαχητικότητας, του ταλέντου και του ιδρώτα στο γήπεδο, να φορά τήβεννο.

Αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Ο 60χρονος «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ, αναγορεύτηκε το βράδυ της Τετάρτης σε επίτιμο διδάκτορα του ΤΕΦΑΑ της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο νέο Αμφιθέατρο της Σχολής του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, δήλωσε πως ο κ. Γιαννάκης ήταν η αιτία που ολόκληρες γενιές εμπνεύστηκαν και άρχισαν τον αθλητισμό.

«Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει ο ελληνικός αθλητισμός και η Ευρωπαϊκή καλαθοσφαίριση. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων και έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής. Είναι ο μόνος που έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ και ως αθλητής και ως επικεφαλής προπονητής», είπε ο κ. Μαμούρης.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε:

«Eχοντας το καπέλο του ακαδημαϊκού αλλά και του ανθρώπου του αθλητισμού μπορώ να καταλαβαίνω πόσο μπορεί να βοηθήσει η επιστήμη τον αθλητισμό. Ο συνδυασμός εκπαίδευσης και έρευνας που υπάρχει στο πανεπιστήμιο είναι αυτός που το κρατάει συνεχώς ζωντανό και το εξελίσσει. Και όσο εξελίσσονται οι γνώσεις στον αθλητισμό, τόσο περισσότερα πράγματα μαθαίνουμε, τόσο περισσότερα πράγματα μπορούμε να συνδυάσουμε. Και το νέο, η καινοτομία, είναι πλέον στο να συνδυάζεις πράγματα, όχι να “σκάβεις” αποκλειστικά στο αντικείμενό σου».

Το θέμα της ομιλίας του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου και σε μια κατάθεση ψυχής αναφέρθηκε σε όλες τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...