321
Η εισβολή των τραμπιστών στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου | REUTERS/Leah Millis/File Photo

Ντοκουμέντο: Οταν ο όχλος ούρλιαζε «πάμε να κρεμάσουμε τον Πενς!»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 20:35
Η εισβολή των τραμπιστών στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου
|REUTERS/Leah Millis/File Photo

Ντοκουμέντο: Οταν ο όχλος ούρλιαζε «πάμε να κρεμάσουμε τον Πενς!»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 20:35

Καθώς ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, ο Μάικ Πενς, είχε αρνηθεί να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020, παραδεχόμενος έτσι την ήττα, κατέστη ο μεγαλύτερος εχθρός των φανατικών τραμπιστών. Κάποιοι από δαύτους βρίσκονταν μεταξύ των θερμόαιμων που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Οι τραμπούκοι έψαχναν τον Πενς στους διαδρόμους, με σκοπό να τον τιμωρήσουν. Και ούρλιαζαν: «Πάμε να τον κρεμάσουμε!» Τα παραπάνω πιστοποιεί νέο βίντεο που κυκλοφόρησε.

Ο Πενς κρυβόταν στο Καπιτώλιο, αφού ο ίδιος ο Τραμπ είχε αναρτήσει την… επικήρυξή του στο Twitter, κατακεραυνώνοντάς τον για δειλία και προδοσία: «Ο Μάικ Πενς δεν είχε το θάρρος να πράξει ό,τι έπρεπε για να προστατεύσει τη χώρα μας και το Σύνταγμά μας» είχε αποφανθεί μεταξύ άλλων ο Τραμπ, την ώρα μάλιστα που εξελισσόταν η άγνωστης κατάληξης εισβολή. Τον Τραμπ βέβαια δεν τον ένοιαζε η τύχη των εκατοντάδων μελών του Κογκρέσου που είχαν παγιδευτεί στο κτίριο.

Σχολιάζοντας την είδηση του νέου βίντεο, που δείχνει τον Πενς να φυγαδεύεται από την ασφάλεια και από τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών μαζί με τους συμβούλους του και άλλους αξιωματούχους, η Corriere della Sera έγραψε ότι όλα αυτά συνέβησαν όσο οι εισβολείς απείχαν μόλις λίγα μέτρα από τον Πενς και ακουγόταν τρομαχτική η απειλή τους περί απαγχονισμού.

Και κάτι ακόμη σχολίασε, ότι πίσω από τον Πενς έτρεχε ένας άνδρας της συνοδείας του κρατώντας μία μεγάλη τσάντα, βάρους είκοσι κιλών. Αυτή ήταν η «πυρηνική» τσάντα, η περιέχουσα τα χρειώδη σε περίπτωση ανάγκης για χρήση πυρηνικών όπλων (τους κωδικούς, τις οδηγίες για τη διαδικασία, κ.λπ.).

Σοκαρισμένος ο ιταλός συντάκτης, αναρωτήθηκε τι θα είχε συμβεί αν κάποιος είχε καταφέρει να αποσπάσει την «πυρηνική» τσάντα: «Θα ήταν μία άνευ προηγουμένου παράβαση, με σοβαρές συνέπειες. Ευτυχώς, οι διαδηλωτές έμειναν ικανοποιημένοι με λιγότερο σημαντική λεία, αφού άρπαξαν συμβολικά αντικείμενα, επιστολόχαρτα, κάποια σημαία».

Με αφορμή αυτό το βίντεο, το αμερικανικό Πεντάγωνο θα επανεξετάσει τα προστατευτικά μέτρα της «πυρηνικής» τσάντας. Η απόφαση για ενίσχυση της ασφάλειας δείχνει και το πόσο βαθύς είναι πλέον ο φόβος, έγραψε η Corriere.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...