182
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν | REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo

Ο Ορμπαν δίνει «προίκα» 30.000 ευρώ σε όλους τους νεόνυμφους

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 13:48
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν
|REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo

Ο Ορμπαν δίνει «προίκα» 30.000 ευρώ σε όλους τους νεόνυμφους

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 13:48

Τι χρειάζεται ένας γάμος; Ενα ζευγάρι, καλεσμένους (προαιρετικά), δώρα για το νέο σπιτικό και πολλές ευχές. Αλλά και πολλά λεφτά που δεν υπάρχουν πάντα.

Στην Ουγγαρία οι γάμοι γίνονται ξανά της μόδας, γιατί η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν έχει αρχίσει να δίνει χαμηλότοκα δάνεια σε όλα τα νέα ζευγάρια που παίρνουν τη μεγάλη απόφαση.

Στόχος δεν είναι άλλος από την αύξηση των γεννήσεων. Σε μια χώρα που πιέζεται, από την υπογεννητικότητα αλλά και κρατά κλειστά τα σύνορά της σε μετανάστες, η αύξηση του ενεργού πληθυσμού είναι μονόδρομος.

Τα περίπου 30.000 ευρώ της κρατικής επιχορήγησης, αντιστοιχούν σε μέσους μισθούς περίπου 2 ετών.

Τα χρήματα δίνονται σε ετερόφυλα ζευγάρια, όπου η γυναίκα είναι κάτω από 41 ετών. Αν το ζευγάρι αποκτήσει παιδί μέσα σε πέντε χρόνια ο τόκος μηδενίζεται και αν αποκτήσουν τρία παιδιά τούς χαρίζεται το δάνειο, γράφουν οι Times.

Το κίνητρο αποδείχτηκε ιδιαίτερα ελκυστικό. Τον Σεπτέμβριο στην Ουγγαρία έγιναν οι περισσότεροι γάμοι από κάθε άλλο Σεπτέμβριο τα τελευταία 40 χρόνια. Μέσα στο τελευταίο δωδεκάμηνο ο αριθμός των τελετών αυξήθηκε κατά 29%, πολλοί είναι μάλιστα ξένοι που έρχονται ειδικά για να παντρευτούν, συνδυάζοντας το τερπνό με το ωφέλιμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...