416
|

Ο ΟΠΑΠ αρωγός της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 14:47

Ο ΟΠΑΠ αρωγός της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 14:47

Το ότι ο χώρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας είναι μια φράση τόσο δεδομένη όσο και κλισέ. Ευτυχώς, ο ΟΠΑΠ δεν αρκείται σε τετριμμένες φράσεις αλλά προχωρά σε έμπρακτες και εφαρμόσιμες λύσεις. Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε την υποστήριξη του σε 20 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσφέροντας όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται για να αναπτυχθούν οι ίδιες και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Η επιλογή ήταν αναμφίβολα δύσκολη. Παρόλα αυτά, 20 εταιρείες (σε σύνολο 539!) ξεχώρισαν και βρέθηκαν στην τελική λίστα του ΟΠΑΠ. 20 μικρομεσαίες, αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, από διαφόρους κλάδους, που ζήτησαν και τελικά πήραν την υποστήριξη του οργανισμού προκειμένου να αποκτήσουν την δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης και ενδυνάμωσης. Τα ονόματα τους ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε τελετή που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πλέον, μετά τις ανακοινώσεις και τις τελετές, ήρθε η ώρα της δουλειάς. Ήδη, ξεκίνησαν να λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη και τεχνογνωσία μέσω εκπαιδευτικών εργαστηρίων και σεμιναρίων. Συγκεκριμένα αποκτούν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες, καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, το οποίο θα τις οπλίσει με όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουν και στην πορεία να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι άξονες πάνω στους οποίους εστιάζει το πρόγραμμα ενίσχυσης εμπεριέχει:

  • Ολοκληρωμένη καθοδήγηση από ένα δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς.
  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια για βασικούς άξονες δράσης, όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία.
  • Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.
  • Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές.
  • Δράσεις δικτύωσης με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, αλλά και άλλους επιχειρηματίες.
Μια Dream Team από αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι κλάδοι από τους οποίους προέρχονται οι 20 αυτές επιχειρήσεις είναι πολλοί και διάφοροι: από το λιανικό εμπόριο μέχρι τις ναυτιλιακές υπηρεσίες και από την επεξεργασία τροφίμων μέχρι την φαρμακοβιομηχανία. Όλες τους όμως είναι δυνατοί αθλητές στο εγχώριο επιχειρείν. Υποστηρίζουν περισσότερες από 10.000 θέσεις απασχόλησης, περίπου οι μισές εξάγουν τα προϊόντα τους, ενώ το 45% δραστηριοποιείται εκτός της περιφέρειας Αττικής. Κι όλες μαζί προσπαθούν και αγωνίζονται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις: Alvion Pharmaceuticals, Anassa, Bläuel, Cream Team, Diving Status, Doctoranytime, Evrofarma, Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη, KANAKAS, MadameShoushou, Nannuka, Nanophos, ΝΗΣΟΣ, Plex.Earth, Pockee, Provertia, Radiki, Τυροκομική εταιρεία Ρούσσας, Spotawheel και Τσιλιλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...