539
Ο Πιτ κρατώντας την ροζέ σαμπάνια Fleur de Miraval, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου |

Ο (οινοποιός) Μπραντ Πιτ τα ποντάρει όλα στο… κόκκινο

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 20:01
Ο Πιτ κρατώντας την ροζέ σαμπάνια Fleur de Miraval, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου
|

Ο (οινοποιός) Μπραντ Πιτ τα ποντάρει όλα στο… κόκκινο

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 20:01

«Κάτι παραπάνω από μια απλή celebrity σαμπάνια».

Κάπως έτσι χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Μπραντ Πιτ την νέα δημιουργία του κτήματός του στην γαλλική Προβηγκία -ενός εντυπωσιακού αμπελώνα ονόματι Σατό Μιραβάλ.

Η νέας… εσοδείας ροζέ σαμπάνια έχει την επωνυμία Fleur de Miraval («Λουλούδι του Μιραβάλ») και αναμενόταν να κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι, όμως η πανδημία ανέτρεψε τα πρώην σχέδια τόσο του Πιτ, όσο και την πρώην συζύγου του, Αντζελίνα Τζολί.

Το κτήμα (που αγοράστηκε από το ζευγάρι το 2011) πέρασε, μετά από συνεννόηση των δύο πλευρών κατά την διαδικασία του διαζυγίου τους, στα χέρια του Μπραντ, όχι όμως και το διάσημο brand του κρασιού που παράγει.

Οπότε η Αντζελίνα μπορεί πλέον να στενοχωριέται που δεν πηγαίνει όποτε θέλει στο κτήμα στην Προβηγκία που είχε αγοράσει μαζί με τον Μπραντ, αλλά εξακολουθεί να συμμετέχει στην επιχείρηση με το κρασί – από κοινού με την φημισμένη οικογένεια γάλλων οινοποιών Περίν.

Στην επίσημη ανακοίνωση για την κυκλοφορία του Fleur de Miraval οι γάλλοι οινοποιοί και οι οικογένειες Πιτ και Τζολί δηλώνουν περήφανοι για την νέα τους δημιουργία, ενώ έδωσαν στην δημοσιότητα και τις αντίστοιχες φωτογραφίες για την συσκευασία της σαμπάνιας: ένα ροζ κουτί και μια εντυπωσιακή μαύρη φιάλη με μια εξίσου ροζ ετικέτα.

Το ροζ κουτί με την εντυπωσιακή μαύρη φιάλη με την ροζ ετικέτα: το Fleur de Miraval

Ο 56χρονος Πιτ δήλωνε εξαρχής απόλυτα αφοσιωμένος στο νέο οινοποιητικό του πρότζεκτ, θεωρώντας το ως την νοητή συνέχεια του (επίσης ροζέ) κρασιού Miraval, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 από κοινού με την φαμίλια Περίν.

Το Miraval λανσαρίστηκε ως το κρασί των «Μπραντζελίνα» και πολύ γρήγορα έγινε κυρίαρχος παίχτης στην κατηγορία των ροζέ, κάνοντας την celebrity εμφάνισή του από το Σεν Τροπέ και την Ιμπίθα μέχρι την Μύκονο και το Κάπρι.

Το ροζέ Μiraval

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro χαρακτήρισε το Miraval ως «τον σούπερ σταρ των ροζέ», ενώ πέρυσι μια magnum φιάλη του συγκεκριμένου κρασιού πουλήθηκε σε δημοπρασία γύρω στα 3.000 ευρώ!

Όπως τονίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ πάντως, σιγά σιγά αρχίζει να ευοδώνεται το σχέδιο του Πιτ που είναι να γίνει ο αποκλειστικός (ναι, αποκλειστικός) παραγωγός ροζέ σαμπάνιας στο κόσμο, ποντάροντάς τα όλα… στο κόκκινο (όσον αφορά στο κρασί).

Προς αυτή την κατεύθυνση τον βοηθάει και η στενή φιλική του σχέση με την συγκεκριμένη οικογένεια, η οποία διαθέτει αμπελώνες στην καρδιά της Cote des Blancs (της περιοχής δηλαδή όπου βγαίνει, παγκοσμίως, το καλύτερο ροζέ) και, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου, θα είναι ο μοναδικός οίκος που θα παράγει αποκλειστικά την νέα ροζέ σαμπάνια μέσα σε μια τεράστια έκταση 75.367 στρεμμάτων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Πιτ, πριν το λανσάρισμά του, είχαν προηγηθεί πέντε χρόνια εντατικών και απαιτητικών οικοποιητικών δοκιμασιών και τεστ, μέχρι να τελειοποιηθεί η γεύση του.

Το Σατό Μιραβάλ, ιδιοκτησίας του (διαζευγμένου πλέον) ζευγαριού Πιτ-Τζολί

Επίσης, και καθώς το όνομα Πιτ είναι ακόμη… βαρύ σε επίπεδο celebrity, προς αυτή την κατεύθυνση τον βοηθάνε και οι μιντιακές του επαφές.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, το ειδικό τεύχος του Paris Match για τα κρασιά, κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τον Πιτ και τον συνεταίρο του Μαρκ Περίν να βολτάρουν στους αμπελώνες του διάσημου κτήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...