441
| InTime News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τι απαντά ο Οικονόμου σε Ανδρουλάκη – Βενιζέλο

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 21:20
|InTime News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τι απαντά ο Οικονόμου σε Ανδρουλάκη – Βενιζέλο

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 21:20

Απάντηση τόσο στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη όσο και του πρώην προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου –εμμέσως πλην σαφώς– που ακολούθησαν της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε να ενημερωθεί τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση της «νόμιμης επισύνδεσης» στο τηλέφωνό του.

«Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται. Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εν συνεχεία, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πως η νομιμότητα της επισύνδεσης στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «δεν αμφισβητείται» και παρέπεμψε στο νόμο 2225/1994Για την προστασία της ελευθερίας και ανταπόκρισης και επικοινωνίας και άλλες διατάξεις»), ο οποίος υπογράφεται, μεταξύ άλλων, και από τον τότε υπουργό Τύπου και ΜΜΕ Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται. Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλλουν για τη νομιμότητα, θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας που δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Θα βρουν, επίσης, τις υπογραφές όλων όσων τον εισηγήθηκαν», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τη σχετική ενέργεια της ΕΥΠ «τυπικά επαρκή, όμως πολιτικά μη αποδεκτή», ενώ ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, τον επέκρινε για ένα «μεγάλων διαστάσεων σφάλμα», καθώς «δεν μπορεί να παρακολουθείται βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κατά μείζονα λόγο αρχηγός κόμματος για λόγους “εθνικής ασφαλείας” ενδογενείς ή πολύ περισσότερο “εισαγόμενους”».

Ο κ. Οικονόμου έκλεισε τη δήλωσή του αναφερόμενος και στο λογισμικό Predator, απαντώντας στην αιχμή του κ. Ανδρουλάκη ότι ο Πρωθυπουργός παρέλειψε να αναφερθεί σε αυτό: «Σε ό,τι αφορά το Predator και άλλα κακόβουλα λογισμικά, μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί. Πρόκειται για ακόμη μία αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη η άρνηση και αυτής της πραγματικότητας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...