389
Ο Ομπάμα στην ομιλία του στο Μαϊάμι, όπου θα κριθούν πολλά για το ποιος θα είναι ο ηγέτης των ΗΠΑ | REUTERS/Marco Bello

Ο Ομπάμα στη Φλόριντα: Ο Τραμπ τα έκανε… μαντάρα με τη διαχείριση της Covid-19

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 10:26
Ο Ομπάμα στην ομιλία του στο Μαϊάμι, όπου θα κριθούν πολλά για το ποιος θα είναι ο ηγέτης των ΗΠΑ
| REUTERS/Marco Bello

Ο Ομπάμα στη Φλόριντα: Ο Τραμπ τα έκανε… μαντάρα με τη διαχείριση της Covid-19

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 10:26

Μετά την εκστρατεία του στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια, πολιτεία που όπως όλα δείχνουν θα κρίνει και το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, καθώς είναι το σημείο καμπής στον οδικό χάρτη του Τζο Μπάιντεν προς τη νίκη, ο Μπαράκ Ομπάμα έσπευσε στη Φλόριντα, άλλο μεγάλο πεδίο μάχης, με τον Δημοκρατικό υποψήφιο να προηγείται στις δημοσκοπήσεις αλλά τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίζει έδαφος —άλλωστε ο πρόεδρος των ΗΠΑ πήγε να ψηφίσει εκεί το Σάββατο για να συμβολίσει την αξία που δίνει στους εκλογείς της Ηλιόλουστης Πολιτείας.

Ο Ομπάμα μίλησε το Σάββατο σε μια προεκλογική εκδήλωση στο Μαϊάμι που έγινε και πάλι με το ακροατήριο να βρίσκεται στα  αυτοκίνητά του, λόγω των φόβων του κορονοϊού —μια αντίστοιξη με τις συγκεντρώσεις του Τραμπ που γίνονται με το πλήθος να αδιαφορεί για τα μέτρα και να στριμώχνεται χωρίς να φορά μάσκα.

Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τον διάδοχό του ότι «τα έκανε εντελώς μαντάρα» στη διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

«Οκτώ μήνες από την έναρξη αυτής της πανδημίας και τα νέα κρούσματα εξακολουθούν να καταγράφουν νέα ρεκόρ», είπε.

«Αυτή η πανδημία θα ήταν δύσκολο να τη διαχειριστεί οποιοσδήποτε πρόεδρος», «αλλά η ιδέα ότι αυτός ο Λευκός Οίκος έπραξε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να κάνει μαντάρα είναι παράλογη», τόνισε ο πρώην πρόεδρος, δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Υπό τους ήχους από κορναρίσματα επιδοκιμασίας από οχήματα που είχαν σταθμεύσει σε αυτή την «drive-in» συγκέντρωση, ο Ομπάμα κατηγόρησε τον Τραμπ ότι δεν έχει ακόμα σχέδιο καταπολέμησης του νέου κορονοϊού.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται ξαφνικά να μας προστατεύσει. Δεν είναι καν σε θέση να πάρει τις στοιχειώδεις προφυλάξεις για να προστατεύσει τον εαυτό του», σημείωσε, τρεις εβδομάδες μετά τη νοσηλεία του Τραμπ από μόλυνσή του με τον νέο κορονοϊό.

«Δεν αναγνωρίζει καν ότι υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε απάντηση στον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου που πρόβλεψε ξανά, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα, ότι δεν θα ακούμε πια για πανδημία την επομένη των εκλογών.

Ο Ομπάμα ζήτησε την κινητοποίηση των Δημοκρατικών στη Φλόριντα, μια πολιτεία που τον ψήφισε το 2008 και το 2012, την οποία όμως κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

«Φλόριντα, με εκλέξατε δύο φορές. Τώρα σας ζητώ να εκλέξετε τον Τζο», συμπλήρωσε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...