180
Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα | Reuters

Ο Ομπάμα προειδοποιεί τους Δημοκρατικούς: μην στρίβετε αριστερά

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2019, 12:22
Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα
|Reuters

Ο Ομπάμα προειδοποιεί τους Δημοκρατικούς: μην στρίβετε αριστερά

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2019, 12:22

Στην πιο σημαντική παρέμβασή του στην προεκλογική κούρσα των υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών προχώρησε ο τέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τους να «παραμείνουν προσηλωμένοι σε πολιτικές και υποσχέσεις που εδράζονται στην πραγματικότητα».

Όπως σημειώνει το CNBC, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι το Δημοκρατικό κόμμα ρισκάρει να αποξενώσει τους ψηφοφόρους του αν μετακινηθεί απότομα προς τα αριστερά.

Ο Ομπάμα που δεν έχει μέχρι στιγμής δημοσίως υποστηρίξει κάποιον εκ των υποψηφίων για το χρίσμα, προέβη στις επισημάνσεις αυτές κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων στη Ουάσινγκτον.

«Οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν θέλουν να γκρεμίσουν το σύστημα», είπε σε μια αποστροφή που θεωρήθηκε ότι χτυπάει καμπανάκι κυρίως προς τους γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν, τους πιο «ριζοσπάστες» εκ των υποψηφίων.

Αντιθέτως ο Ομπάμα παρακίνησε τους Δημοκρατικούς υποψηφίους να δώσουν λίγη προσοχή σε ψηφοφόρους που ενδιαφέρονται για το σύστημα υγείας και το μεταναστευτικό.

Αυτοί οι ψηφοφόροι, είπε ο Ομπάμα, δεν συμμερίζονται αναγκαστικά «τις ίδιες απόψεις με τις αριστερίστικες ατάκες στο Twitter ή την ακτιβιστική πτέρυγα του κόμματός μας».

«Τα πόδια μας πρέπει να πατάνε καλά στην πραγματικότητα», κατέληξε με νόημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...