247
Ο Αντρέι Ντούντα μιλά στο ουκρανό κοινοβούλιο, την Κυριακή | REUTERS

Ο Ντούντα στο ουκρανικό κοινοβούλιο: Μόνο εσείς θα αποφασίσετε για το μέλλον σας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2022, 14:01
Ο Αντρέι Ντούντα μιλά στο ουκρανό κοινοβούλιο, την Κυριακή
|REUTERS

Ο Ντούντα στο ουκρανικό κοινοβούλιο: Μόνο εσείς θα αποφασίσετε για το μέλλον σας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2022, 14:01

Μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της, είπε σήμερα ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα στους βουλευτές στο Κίεβο καθώς έγινε ο πρώτος ηγέτης ξένης χώρας που εκφωνεί ομιλία με φυσική παρουσία στο ουκρανικό κοινοβούλιο από τις 24 Φεβρουαρίου, που έγινε η ρωσική εισβολή.

«Eχουν εμφανιστεί ανησυχητικές φωνές που λένε ότι η Ουκρανία πρέπει να υποχωρήσει στα αιτήματα του Πούτιν. Μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της. Τίποτα για εσάς χωρίς εσάς», σημείωσε ο πολωνός πρόεδρος.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να απαιτήσει την ολοκληρωτική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος, είπε.

«Αν η Ουκρανία θυσιάζεται για οικονομικούς λόγους ή για πολιτικές φιλοδοξίες, ακόμη και ένα εκατοστό του εδάφους της, θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα, όχι μόνο για το ουκρανικό έθνος, αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο», τόνισε ο πολωνός πρόεδρος.

O πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα κάνει το σήμα της νίκης με τα δάχτυλά του και καταχειροκροτείται από τους ουκρανούς βουλευτές | Jakub Szymczuk/Polish Presidency/Handout via REUTERS 

Ο Ντούντα πραγματοποιεί εκστρατεία προκειμένου να αποδοθεί στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση το ταχύτερο δυνατό.

Ο πολωνός πρόεδρος είχε επισκεφθεί το Κίεβο μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Απρίλιο και είχε συναντηθεί εκεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μετά την επιστροφή του, ο Ντούντα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έχει εξαπολύσει ολοκληρωτικό πόλεμοστην Ουκρανία.

Τότε, είχε επισκεφθεί τη χώρα μαζί με τους προέδρους της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News