323
| Clive Brunskill@Getty

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει… mommy issues

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2016, 14:43

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει… mommy issues

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2016, 14:43

Η ελληνίδα μάνα έχει γίνει μύθος. Η ελληνίδα μάνα είναι μια ιστορία από μόνη της. Η ελληνίδα μάνα έχει μπει σε ατάκες που έγιναν viral στο διαδίκτυο.

Αλλά η ελληνίδα μάνα δεν έχει καμία σχέση με την αγγλίδα μάνα. Για την ακρίβεια, με τη μητέρα του Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας είδε το όνομα της μητέρας μου να φιγουράρει ανάμεσα σε αυτά που υπογράφουν κείμενα διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, στο θέμα των περικοπών στις υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πάνω από 10.000 άτομα έχουν υπογράψει το σχετικό κείμενο που εναντιώνεται στα όσα θέλει να κάνει στη χώρα ο Κάμερον. Και μέσα στα ονόματα είναι κι αυτό της Μέρι Κάμερον

Ο Κάμερον προσπαθεί εδώ και καιρό να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, με μία από αυτές να περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση των παροχών σε υπηρεσίες και αγαθά σε παιδιά και στις οικογένειές τους. Κι όπως καταλαβαίνετε, δεν το έχουν πάρει όλοι οι Αγγλοι με καλό μάτι. Κι όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, άρχισαν οι διαμαρτυρίες.

Οχι, δεν είχαμε τρακτέρ στους δρόμους, όχι δεν είχαμε κλειστά σύνορα με την Σκωτία. Είχαμε πιο «πολιτισμένες» αντιδράσεις, όπως συνηθίζεται στο Νησί. Ο κόσμος άρχισε να υπογράφει αιτήσεις διαμαρτυρίας και να βάζει το όνομά του σε λίστες. Κι ένας από αυτούς που συμμετείχε στην όλη διαδικασία ήταν και η μητέρα του Κάμερον!

Η ίδια επιβεβαίωσε –όπως γράφει η Daily Mirror– πως υπέγραψε το σχετικό κείμενο, αλλά δεν θέλησε να το συζητήσει περισσότερο. Από την πλευρά της, η Τζιλ Χούις –εκ των διοργανωτών- αναφέρει πως αυτό δείχνει το μέγεθος των αντιδράσεων. Η 81χρονη Αγγλίδα είναι ένα από τα συνολικά 10.000 άτομα που βρίσκονται στη λίστα.

Στην Αγγλία, τα πράγματα για τον Κάμερον γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Ο υποψήφιος για Οσκαρ ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο, μάλιστα, βιντεοσκόπησε ένα κλιπάκι για να στείλει ένα ξεχωριστό μήνυμα στον βρετανό πρωθυπουργό, για τα σχέδιά του για τις ιδιωτικοποιήσεις και για τις γεωτρήσεις. Τον προειδοποίησε ότι κάνει ένα «τρομακτικό λάθος».

Τελικά; Εχουν σε όλα δίκιο οι μητέρες;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...