362
| YouTube

Πολυτεχνειούπολη: Για αντίποινα με σπάσιμο αυτοκινήτων κάνουν λόγο οι αντιεξουσιαστές

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 15:05
|YouTube

Πολυτεχνειούπολη: Για αντίποινα με σπάσιμο αυτοκινήτων κάνουν λόγο οι αντιεξουσιαστές

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 15:05

Την ώρα που συνεχίζεται ακόμη η πολεμική για το αν πρέπει ή όχι να μπαίνει η Αστυνομία στα ΑΕΙ προκειμένου να προστατέψει τη δημόσια (ή και ιδιωτική) περιουσία – και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και την ίδια σωματική ακεραιότητα μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που δεν σκύβουν το κεφάλι στους αυτοανακηρυχθέντες «ιδιοκτήτες» του πανεπιστημιακού χώρου, αναρχικοί φαίνεται πως έφθασαν στο σημείο να… κάνουν αντίποινα για την καταγγελία του κοσμήτορα της Σχολής, Σταύρου Κουρκούλη, που οδήγησε στην επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ίδιοι μέσα από γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Το μεσημέρι της Τετάρτης 13/10 επιτεθήκαμε με βέργες στα προσωπικά οχήματα της Β.Ν και του Ι.Χ. που βρίσκονταν παρκαρισμένα, αφελώς, έξω από την πρυτανεία στου Ζωγράφου», υπερηφανεύθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι δράστες της τραμπούκικης επίθεσης στα αυτοκίνητα των «ρουφιάνων» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- στην Πολυτεχνειούπολη.

Είχε προηγηθεί η διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων για την αστυνομική επέμβαση, με συγκέντρωση στη Πρυτανεία του ΕΜΠ και επιχειρήματα περί… αυτορρύθμισης:

«Επειδή τόσο η Κοσμητεία, όσο και η Πρυτανεία, δεν προχωρούν επί μήνες σε καμία ενέργεια, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την ασφάλεια των φοιτητών και των χώρων της σχολής, επιχειρήθηκε η κατάσταση να ρυθμίσει προσωρινά από τους ίδιους τους φοιτητές που έχουν την ευθύνη του χώρου, μέχρι τα όργανα διοίκησης να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν», υποστήριξαν μεταξύ άλλων για την αυθαίρετη κατασκευή στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.

Ετσι η εφαρμογή του (προηγούμενου) νόμου για την επέμβαση της Αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο μετατράπηκε σε «ρουφιανιά» και τα «αντίποινα» των αναρχικών σε επίδειξη δύναμης για το «ποιος κάνει κουμάντο στις Σχολές».

Από την πλευρά του, υπό την ιδιότητα παρατηρητή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει σε ορισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα λόγω της δύναμης της αδράνειας του παρελθόντος», επαναλαμβάνοντας ότι είναι οι πρυτανικές αρχές που «έχουν την ευθύνη των σχεδίων ασφαλείας και εφαρμογής της νομιμότητας, όπως προβλέπει ο νόμος».

«Θέλουμε μια αστυνομία φιλική απέναντι στους νέους ανθρώπους» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του προστάτη της Αγίου Αρτεμίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον προαύλιο χώρο της πρώην σχολής αξιωματικών του Σώματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...