276
Από αριστερά: Μανουέλ, Αλεχάνδρο και Βίκτορ | Facebook

Ο νόμιμος γάμος μεταξύ τριών ανδρών στην Κολομβία

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 07:53
Από αριστερά: Μανουέλ, Αλεχάνδρο και Βίκτορ
|Facebook

Ο νόμιμος γάμος μεταξύ τριών ανδρών στην Κολομβία

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 07:53

Η σχέση τους ονομάζεται «τριέχα» (trieja), ένας ισπανικός νεολογισμός που είναι συνδυασμός δυο λέξεων, του «τρίο» και του «παρέχα» (pareja, το ζευγάρι).

Είναι ο Μανουέλ Μπερμούδες, ο Βίκτορ Ούγο Πράδα και ο Αλεχάνδρο Ροντρίγκες.

Ο πρώτος ειναι δημοσιογράφος, ο Πράδα απόφοιτος σχολής Καλών Τεχνών και ο Αλεχάνδρο καθηγητής φυσικής αγωγής και περιστασιακός χορευτής.

Η σχέση τους αναγνωρίστηκε επισήμως από τις Αρχές της Κολομβίας, μιας χώρας όπου μόλις το 2016 νομιμοποιήθηκε ο γάμος ομοφυλόφιλων.

«Επιθυμούσαμε να επισημοποιήσουμε το σπίτι μας, την οικογένειά μας. Δεν υπήρχε τίποτε νομικά που να μας αναγνωρίζει ως οικογένεια», δήλωσε ο Πράδα.

«Είμαστε μια οικογένεια, μια “πολυγαμική” οικογένεια. Είναι η πρώτη φορά στην Κολομβία», πρόσθεσε, επισημαίνοντας με νόημα πως «δεν υπάρχει ίχνος ερωτικής ζήλιας ανάμεσά μας».

Οπως σημειώνουν οι ίδιοι, η ένωσή τους έγινε τόσο από αγάπη, όσο και από την ανάγκη για την κατοχώρωση κάποιων οικονομικών υποθέσεων που αφορούσαν σε ζητήματα κληρονομιάς.

Και αυτό γιατί αρχικά η τριάδα είχε και ένα τέταρτο μέλος, τον Αλεξ Ζαβάλα, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρκίνο του στομάχου το 2015.

Μετά τον θάνατό του, οι υπόλοιποι τρεις έπρεπε να παλέψουν με το κράτος προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα υπάρχοντα, τα σπίτια και την περιουσία του Αλεξ.

Κάπως έτσι, ή ένωσή τους ήρθε φυσιολογικά και είναι κάτι «που αναγνωρίζεται τόσο από τους κολομβιανούς, όσο και από τους διεθνείς νόμους», όπως προσθέτουν.

«Αν και αυτού του είδους οι σχέσεις δεν είναι σπάνιες, είναι η πρώτη φορά που νομιμοποιήθηκαν», εξήγησε ο Χερμάν Ρινκόν Περφέτι, δικηγόρος της ένωσης των ΛΟΑΤ στο Μεντεγίν της Κολομβίας.

«Πρόκειται για μια αναγνώριση ότι υπάρχουν και άλλες μορφές οικογένειας», εκτίμησε.

Στην Κολομβία τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά, είτε πρόκειται για τα βιολογικά τέκνα ενός εκ του ζευγαριού, είτε όχι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...