442
Ο Νίκος Κουρής ισχυρίστηκε ότι δεν διεκδικεί κάτι από την περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη, ωστόσο μετά την έκβαση που πήρε η υπόθεση, δηλώνει διατεθειμένος να υποβληθεί σε τεστ DNΑ προκειμένου να αποδείξει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη | YouTube

Ο Νίκος Κουρής απαγορεύεται εφεξής να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2021, 13:07
Ο Νίκος Κουρής ισχυρίστηκε ότι δεν διεκδικεί κάτι από την περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη, ωστόσο μετά την έκβαση που πήρε η υπόθεση, δηλώνει διατεθειμένος να υποβληθεί σε τεστ DNΑ προκειμένου να αποδείξει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη
|YouTube

Ο Νίκος Κουρής απαγορεύεται εφεξής να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2021, 13:07

Δεκτή έγινε από το Πρωτοδικείο η αίτηση για προσωρινή διαταγή που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή, που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη.

Το δικαστήριο, με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα, απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Η εντολή του Πρωτοδικείου θα έχει ισχύ μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη που θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις της νωρίτερα έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ανέφερε ότι γνώρισε τον Νίκο Κουρή πριν από μερικά χρόνια και στην αρχή δεν είχε δώσει σημασία (για τον ισχυρισμό του ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη). Η κατάσταση όμως ξέφυγε, παρατήρησε χαρακτηριστικά και γι’ αυτό πήρε την απόφαση να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, προκειμένου να μη χρησιμοποιεί το όνομα του πατέρα της, καθώς πιστεύει πως «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος στην περιουσία».

Η πρώτη δημόσια αντίδραση είχε έρθει την ημέρα του θανάτου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, από τον γιο του, Γιώργο Θεοδωράκη, με αφορμή το «Αντίο πατέρα» που είχε πει μέσω Facebook o Νίκος Κουρής (δείτε την ανάρτηση κάτω).

Ο Γιώργος Θεοδωράκης είχε κάνει λόγο για «την απάτη του αιώνα», τονίζοντας ότι «ο Νίκος Θεοδωράκης δεν είναι γιος του Μίκη. Τον πατέρα του τον λένε Κουρή. Αρα τον λένε Νίκο Κουρή κι όχι Νίκο Θεοδωράκη. Και δεν έχει καμία σχέση με την οικογένειά μας και ολόκληρο το σόι μας. Θα παρακαλούσα πολύ να τον αγνοήσετε και οι δημοσιογράφοι να μην του παίρνουν συνεντεύξεις. Εκτός και αν θέλει να ξεφτιλίζεται μόνος του».

Την Πέμπτη, το «παρών» στο δικαστήριο έδωσε και ο ίδιος ο Νίκος Κουρής, που δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε το όλο θέμα να πάρει δημοσιότητα, κάτι όμως που, όπως είπε, ανατράπηκε από τη δικαστική επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του τα δύο παιδιά του συνθέτη.

Ο Νίκος Κουρής ισχυρίστηκε ότι δεν διεκδικεί κάτι από την περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη, ωστόσο μετά την έκβαση που πήρε η υπόθεση, δηλώνει διατεθειμένος να υποβληθεί σε τεστ DNΑ προκειμένου να αποδείξει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη.

«Καλώ τη Μαργαρίτα να μελετήσει το τραγούδι του νεκρού αδελφού που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης. Δεύτερον, να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που έχω αφήσει, ότι δεν με ενδιαφέρει η περιουσία του ούτε η δημοσιότητα. Για μένα πλούτος είναι ότι μου εμπιστεύτηκε το έργο του, μου έδωσε 4.000 τραγούδια του, τα οποία, με τη βοήθεια των συνεργατών του, τα έχω διπλασιάσει και προσπαθώ να διαδώσω το έργο του παγκοσμίως. Ο,τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης, το έκανα με τη συναίνεσή του. Το είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ», υποστήριξε και πλέον, πρόσθεσε, θα προχωρήσει περαιτέρω ώστε να αποδειχθεί και με τεστ DNA.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...