311
Ο Νίκος Δένδιας υποδέχεται τον Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο «Ελ. Βενιζέλος» | INTIMENEWS/Δελτίο τύπου / POOL/Χάρης Ακριβιάδης

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου στην Αθήνα – Τον υποδέχτηκε ο Νίκος Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 22:23
Ο Νίκος Δένδιας υποδέχεται τον Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο «Ελ. Βενιζέλος»
|INTIMENEWS/Δελτίο τύπου / POOL/Χάρης Ακριβιάδης

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου στην Αθήνα – Τον υποδέχτηκε ο Νίκος Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 22:23

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του αιγύπτιου ηγέτη στη χώρα μας από το 2015 και φυσικά μετά την ιστορική συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ. Το πρωί της Τετάρτης ο Αλ Σίσι θα γίνει δεκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το βράδυ θα παρατεθεί επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Υποδέχτηκα τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Μια επίσκεψη που σηματοδοτεί τους ισχυρούς δεσμούς και τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου» ανέφερε στα social media ο κ. Δένδιας.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» και το ρεπορτάζ της Ελένης Ευαγγελοδήμου, πέρα από το σχήμα συνεργασίας με το Ισραήλ και την Κύπρο, στην ελληνική πλευρά ρίχνουν ξεχωριστό βάρος στη «σύμμαχο Αίγυπτο», όπως τη χαρακτηρίζουν αρμόδιες πηγές. Η κατάσταση στη Λιβύη, οι εξελίξεις που πυροδοτούνται στις ΗΠΑ και οι πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στις συζητήσεις Μητσοτάκη και Σίσι στο Μαξίμου, αύριο. Η Αθήνα προσδοκά καθαρά μηνύματα Σίσι υπέρ των ελληνικών θέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτιμώντας ότι το «ζύγι» της Αιγύπτου γέρνει καθαρά υπέρ της Αθήνας, έναντι των τακτικών της Αγκυρας. Και αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποτυπωθεί στις συναντήσεις Σίσι στην Αθήνα. Επιπλέον η άφιξη του αιγύπτιου προέδρου βρίσκει την κυβέρνηση με τον φάκελο «ΑΟΖ» –συνολικά– στο τραπέζι, άρα με την προοπτική περαιτέρω κινήσεων, καθώς και με την επεξεργασία των βημάτων που απαιτούνται και για τη μερική επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...