1246
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής: θα εκπροσωπηθεί, ως πολιτική αγωγή, στη δίκη για την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας του που αρχίζει την Παρασκευή; | INTIMEnews

Ο μύθος για απόπειρα δολοφονίας Καραμανλή κατέρρευσε με γδούπο

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 12:12
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής: θα εκπροσωπηθεί, ως πολιτική αγωγή, στη δίκη για την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας του που αρχίζει την Παρασκευή;
|INTIMEnews

Ο μύθος για απόπειρα δολοφονίας Καραμανλή κατέρρευσε με γδούπο

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 12:12

Μία ημέρα πριν από την έναρξη της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση της υποτιθέμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο φως της δημοσιότητας έρχεται διαβαθμισμένο έγγραφο του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Γιάννη Ρουμπάτη, σύμφωνα με το οποίο σχέδιο «Πυθία» (σ.σ. όπως είχε ονομαστεί το σχέδιο δολοφονίας) δεν υπήρξε ποτέ.

Με απλά λόγια δηλ. πρόκειται για στημένη υπόθεση προφανώς για να εξωραϊστεί η εικόνα του πρώην πρωθυποργού και να παρουσιαστεί ως θύμα διεθνών συνωμοσιών…

Σύμφωνα με το αφήγημα της υπόθεσης, αριθμός ξένων μυστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με εγχώριους τρομοκράτες, σχεδίασαν περί το 2007 ή 2008 τη δολοφονία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και την αποσταθεροποίηση της τότε κυβέρνησης, δεδομένου ότι οι χώρες των υπηρεσιών αυτών, και δη οι ΗΠΑ, δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι την ενεργειακή του πολιτική και τη, στο πλαίσιο αυτής, προσέγγιση την οποία υποτίθεται ότι είχε επιχειρήσει ο Κώστας Καραμανλής με τον πρόεδρο Πούτιν και τη Ρωσία.

Το διαβαθμισμένο έγγραφο αποκαλύπτουν με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματά τους «Τα Νέα» και η «Εφημερίδα των Συντακτών» (δείτε τα κάτω) και πλέον στοιχειοθετείται αυτό που λεγόταν εδώ και χρόνια -ότι δηλ. το όλο θέμα ήταν κατασκευασμένο, προκειμένου να δικαιλογηθεί η περίφημη «απόδραση» του πρώην πρωθυπουργού από την εξουσία και να παρουσιαστεί ότι κάποιοι (άγνωστοι και κακοί) τον εξώθησαν – υποχρέωσαν σε αποχώρηση.

Ετσι μπορεί την Παρασκευή 19/04/2019 να ξεκινά στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση, ουσιαστικά όμως πρόκειται για μία δίκη χωρίς αντικείμενο.

Παρά ταύτα, όπως γράφουν «Τα Νέα», ο Κώστας Καραμανλής, έχει αποφασίσει να παραστεί ως πολιτική αγωγή!  Και αυτό  παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί  προ διετίας για την ύπαρξη σχετικού απόρρητου πληροφοριασκού δελτίου της ΕΥΠ (509/17-3-2009), καθώς και για όλες τις πτυχές της υπόθεσης – «φούσκα»

Σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλε την περασμένη Τρίτη 16 Απριλίου, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης στους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Καλογήρου και Ολγα Γεροβασίλη, αντίστοιχα, καθώς και στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πέππα και την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, όπως και στους προϊσταμένους του Εφετείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, «Πυθία» ουδέποτε υπήρξε. Από την αρχή ως το τέλος, ήταν μια κατασκευασμένη υπόθεση.

Στο έγγραφό του ο κ. Ρουμπάτης κάνει ειδική αναφορά σε ειδικό πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ, το υπ’ αριθμόν 509 της 17ης Μαρτίου 2009, το οποίο είχε αποσταλεί εκείνη την εποχή στον τότε πρωθυπουργό  και τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και Γιάννη Μαρκογιαννάκη και με το οποίο ο τότε διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης Ιωάννης Κοραντής ανέφερε στους προαναφερομένους ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη για σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή.

Οπως γράφει ο δημοσιογράφος των «Νέων», Γιώργος Παπαχρήστος, το απόρρητο έγγραφο με τις υπογραφές τής τότε υποδιευθύντριας της Γ’ Διεύθυνσης της ΕΥΠ (αντικατασκοπείας), του τότε υποδιοικητή της ΕΥΠ (ο οποίος μάλιστα είναι και μάρτυρας στην αυριανή δίκη) και του διοικητή της Υπηρεσίας Ιωάννη Κοραντή, φέρει την ένδειξη Ακρως Απόρρητο – προσωπικό (ΕΧ – ειδικού χειρισμού) και αναφέρει επί λέξει:

«1. Σε συνέχεια των ανωτέρων σχετικών σάς γνωρίζουμε ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε η Υπηρεσία μας να ελέγξει την αξιοπιστία της πηγής (σ.σ.: που παρείχε τις πληροφορίες για την “Πυθία”), ουδέν στοιχείο προέκυψε προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης έστω και μέρους των παρασχεθεισών πληροφοριών. Κατόπιν τούτου εκτιμάται ότι – τουλάχιστον – από πλευράς του Ρώσου Αξιωματούχου, ο οποίος προσκόμισε το υπόψη πληροφοριακό υλικό, επιχειρήθηκε η παραπληροφόρηση των Κρατικών Αρχών της Χώρας μας με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων. 2. Επισημαίνεται ωστόσο ότι η υπόθεση εξακολουθεί να τελεί υπό διερεύνηση».

Ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης κοινοποιώντας την Τρίτη αυτό το απόρρητο δελτίο στους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και στις δικαστικές Αρχές, υπογραμμίζει ως «αξιοσημείωτο» το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πληροφοριακό δελτίο, «περιέργως», οι μάρτυρες που κλήθηκαν κατά την ανάκριση για τη σκευωρία της «Πυθίας», δεν το ανέφεραν στον ανακριτή. Δηλ. το εξαφάνισαν, παραπλανώντας συνειδητά τον ανακριτή της υπόθεσης.

Και προσθέτει στην επιστολή του ο νυν διοικητής της ΕΥΠ:

«Εάν στις καταθέσεις τους γινόταν οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό, αυτομάτως το περιεχόμενο των δύο προηγούμενων εγγράφων (του 53/13-1-2009 και του 213/5-2-2009, τα οποία, υποτίθεται, αποκάλυπταν το σχέδιο για τη δολοφονία του Καραμανλή…) θα ακυρωνόταν. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούσε να στηριχθεί ο ισχυρισμός για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού και σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας».

Ο διοικητής της ΕΥΠ δηλώνει στην κατακλείδα της επιστολής του ότι «ως κρατικός λειτουργός είχε την υποχρέωση να θέσει υπόψη τους τα στοιχεία», υπογραμμίζοντας ότι «κάθε φορά που στη χώρα μας κρύψαμε την αλήθεια ο λαός μας ταλαιπωρήθηκε και συχνά οδηγήθηκε σε τραγωδίες. Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τις δικαστικές Αρχές να προβούν στις «δικές τους ενέργειες».

 Πώς «στήθηκε» το σχέδιο «Πυθία»

Έγγραφο της ΕΥΠ τον Φεβρουάριο του 2009 εμφανίζει ρώσους πράκτορες να αποτρέπουν την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Οι ελληνικές αρχές ενημερώνονται μάλιστα εκ των υστέρων από ρώσο πράκτορα μέσω αναξιόπιστης ελληνικής πηγής.

Παρ’ όλα αυτά οι εν λόγω πληροφορίες εκλαμβάνονται ως αξιόπιστες με τη διοίκηση της ΕΥΠ να τις υιοθετεί πλήρως και να τις μεταφέρει με το αζημίωτο φυσικά στην πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σε ειδικό δελτίο ενημέρωσης με παραλήπτη τον τότε υπουργό Εσωτερικών και σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Κοραντής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία παρακολούθησης της διαδρομής του τότε πρωθυπουργού από το σπίτι του στη Ραφήνα, στο Μαξίμου, καθώς και χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής και με την χρήση τηλεχειριστηρίου να γίνει έκρηξη!

Κανείς δεν αναρωτήθηκε τότε, όπως σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών», πώς ήταν δυνατόν η φρουρά του Καραμανλή να μην έχει καταλάβει ότι επί μέρες δεκάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Καραμανλή και πώς οι επίδοξοι δολοφόνοι δεν έγιναν αντιληπτοί όπως και τα όπλα και τα εκρηκτικά τα οποία υποτίθεται ότι είχαν.

Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ στέλνει νέο δελτίο ενημέρωσης και σε αυτό αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν για 19 πράκτορες της Ρωσίας οι οποίοι παρακολουθούσαν από τις αρχές Απριλίου 2008 τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή με οχήματα με πλαστές πινακίδες. Οι λεπτομέρειες που περιγράφονται είναι απίστευτες όπως και το γεγονός ότι οι ρώσοι πράκτορες μιλούσαν μεταξύ τους ελληνικά…

Αναφέρεται μάλιστα και σε μια «εμπλοκή» στη Νέα Μάκρη διάρκειας 30 δευτερολέπτων με τους δράστες να διαφεύγουν με μηχανή και να αφήνουν πίσω τους πλήθος στοιχείων, τα οποία όμως ως δια μαγείας μεταφέρθηκαν στη Μόσχα!

Στο παραμύθι αυτό πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων, η νέα γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα, ένα οργανωμένο σχέδιο από δυτικές υπηρεσίες και μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ που υλοποιήθηκε από Έλληνες και είχε ως αντικειμενικό σκοπό την επίθεση εναντίον του «στόχου» δηλαδή του Καραμανλή για την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

Οχι ιππότες και δράκους το σενάριο της «Πυθίας» δεν είχε…

Πώς ξεκίνησε το παραμύθι

Οπως υπενθυμίζει ο Γιώργος Παπαχρήστος, η υπόθεση «Πυθία» εμφανίστηκε στο προσκήνιο μέσω του περιοδικού «Επίκαιρα», το οποίο εξέδιδε ο Οργανισμός Λιβάνη.

Σε δύο διαδοχικά του δημοσιεύματα, τον Ιούνιο του 2011, το περιοδικό παρουσίασε την «αποκλειστικότητα», με τα δύο προαναφερθέντα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ περί ρώσων πρακτόρων που έσωσαν τον Καραμανλή από βέβαιο θάνατο κτλ., σε περίοπτη θέση.

Το περιοδικό του οποίου εκδότης ήταν ο Ηλίας Λιβάνης (σ.σ. «ήταν», γιατί δεν κυκλοφορεί πια), μετέπειτα αποτυχών υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά σε νεό του δημοσίευμα «αποκάλυψε» επίσης ότι «ο Παπανδρέου γνώριζε το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή»!

«Πώς το γνώριζε; Πρέπει, λέει, να του το είχε πει ο σύμβουλός του Αλεξ Ρόντος. Και μάλιστα ότι αυτό είναι γραμμένο και σε πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ, στο οποίο επίσης αναφέρεται ότι ‘στόχος ήταν η αναβολή ή η ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας’», καταλήγει ο δημοσιογράφος των «Νέων».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...