191
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων και καθηγητής Παθολογίας Μωϋσής Ελισάφ |

Ο Μωυσής Ελισάφ απέσυρε τη συμμετοχή του στο Συνέδριο Γονιμότητας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2021, 19:59
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων και καθηγητής Παθολογίας Μωϋσής Ελισάφ
|

Ο Μωυσής Ελισάφ απέσυρε τη συμμετοχή του στο Συνέδριο Γονιμότητας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2021, 19:59

Τέτοιος ήταν ο αρνητικός αντίκτυπος από το αναχρονιστικό και σεξιστικό προωθητικό βίντεο του 1ου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, που ακόμα και ο δήμαρχος της πόλης στην οποία αυτό θα διεξαχθεί –αν διεξαχθεί πλέον– απέσυρε τη συμμετοχή του.

Ο Μωυσής Ελισάφ, δήμαρχος Ιωαννίνων όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει το συνέδριο το τριήμερο 2-4 Ιουλίου, το περιέγραψε ούτε λίγο ούτε πολύ ως κάτι που μας επιστρέφει σε στερεότυπα άλλων εποχών και δήλωσε ότι το βίντεο που επελέγη δεν επιτρέπει τη συμμετοχή του ούτε ως δημάρχου, αλλά ούτε και ως γιατρού –ο κ. Ελισάφ είναι καθηγητής Παθολογίας.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ιωαννίνων ανέφερε σε δήλωσή του την Κυριακή που αναρτήθηκε στα social media:

«Αποσύρω την ομιλία και τον χαιρετισμό μου από το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που πρόκειται να γίνει στην πόλη στο διάστημα 2-4 Ιουλίου.

»Το προωθητικό βίντεο του συνεδρίου όπως και το κείμενο της πρόσκλησης εγείρουν σοβαρά ζητήματα και δεν επιτρέπουν την συμμετοχή μου ούτε με την ιδιότητα του Δημάρχου, ούτε με την ιδιότητα του επιστήμονα.

»Το ζητούμενο για μία κοινωνία που ακόμη δεν έχει συνέλθει από την πολυετή οικονομική κρίση και την πανδημία είναι η πρόοδος και όχι η επιστροφή σε στερεότυπα άλλων εποχών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...