766
O Μπερνάρ Αρνό αγκαλιά με την κόρη του Ντελφίν, την οποία τοποθετεί «στο «τιμόνι» του οίκου Christian Dior | CreativeProtagon/Shutterstock/ΕPA

Ο Mr Louis Vuitton μοιράζει την τράπουλα στα παιδιά του

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2023, 18:50
O Μπερνάρ Αρνό αγκαλιά με την κόρη του Ντελφίν, την οποία τοποθετεί «στο «τιμόνι» του οίκου Christian Dior
|CreativeProtagon/Shutterstock/ΕPA

Ο Mr Louis Vuitton μοιράζει την τράπουλα στα παιδιά του

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2023, 18:50

O 73χρονος μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό, σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, συνεχίζει να τοποθετεί τα παιδιά του σε βασικές θέσεις στην αυτοκρατορία πολυτελών ειδών που έχει δημιουργήσει, ενισχύοντας τον έλεγχό του στις επιμέρους επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με άρθρο των Times του Λονδίνου, η κίνηση του Mr. Louis Vuitton να τοποθετήσει τη 47χρονη κόρη του Ντελφίν (τη μεγαλύτερη  από τα πέντε παιδιά του) «στο «τιμόνι» του οίκου Christian Dior –του δεύτερου μεγαλύτερου εμπορικού σήματος τη LVMH– έρχεται σχεδόν έναν μήνα μετά την τοποθέτηση του μεγαλύτερου γιου του, Αντουάν Αρνό, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου της Christian Dior, της εταιρείας χαρτοφυλακίου μέσω της οποίας η οικογένεια ελέγχει την LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. Τη συγκεκριμένη θέση διατηρούσε πριν από τον γιο του ο Σίντεϊ Τολεντανό, ενώ η κόρη του ήταν εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton κατά την τελευταία δεκαετία, υπεύθυνη για την επίβλεψη όλων των προϊοντικών δραστηριοτήτων του brand.

Ο Μπερνάρ Αρνό (δεύτερος από δεξιά) με τα τρία από τα πέντε παιδιά του, Αλεξάντρ, Ντελφίν και Αντουάν, και τον Καρλ Λάγκερφελντ, στο Ιδρυμα Louis Vuitton στο Παρίσι, το 2018 (Rindoff Petroff/Suu/Getty Images)

Ο γάλλος δισεκατομμυριούχος προώθησε επίσης τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του οίκου Dior, τον 55χρονο Ιταλό Πιέτρο Μπεκάρι, στη διεύθυνση της Louis Vuitton, της μεγαλύτερης εταιρείας της αυτοκρατορίας των ειδών πολυτελείας του, την οποία διευθύνει επί του παρόντος ο 65χρονος Γαλλοαμερικανός Μισέλ Μπερκ, πρόσωπο εμπιστοσύνης του Αρνό, καθώς εργάζεται στον οίκο από τη δεκαετία του 1980. Ο Μπερκ θα αναφέρεται απευθείας στον Αρνό και θα αναλάβει νέες ευθύνες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Στις πλέον πρόσφατες αλλαγές, ο Στεφάν Μπιανσί, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ρολογιών και κοσμημάτων, θα έχει επίσης υπό την εποπτεία του τους οίκους Tiffany και Repossi. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Μπεκάρι ήταν επικεφαλής της Christian Dior Couture και θα αντικατασταθεί από τη 47χρονη κόρη του Γάλλου μεγιστάνα, Ντελφίν, η οποία μετακομίζει από τη Louis Vuitton, όπου ήταν αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος.

Τα χαρτοφυλάκια των παιδιών

Οι αλλαγές υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα του Aρνό να αφήσει την εταιρεία στα χέρια των παιδιών του όταν αποσυρθεί, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Οι μικρότεροι γιοι από τον δεύτερο γάμο του «λύκου» της Louis Vuitton συμμετέχουν επίσης στο διοικητικό σχήμα του LVMH, με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο να τους αναθέτει από νωρίς ευθύνες εντός της ομάδας.

Ο Αλεξάντρ Αρνό, 30 ετών, είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος προϊόντων και επικοινωνίας στο Tiffany’s. Ο 28χρονος Φρεντερίκ είναι διευθύνων σύμβουλος της TAG Heuer, της εταιρείας κατασκευής ρολογιών πολυτελείας. Ενώ ο νεότερος, ο 24χρονος Ζαν, είναι διευθυντής μάρκετινγκ και ανάπτυξης στο τμήμα ρολογιών της Louis Vuitton.

Κατάστημα Dior στο Πεκίνο. Οι μετοχές της LVMH ενισχύονται από το άνοιγμα, μετά την πανδημία, της Κίνας, η οποία αποτελεί βασική αγορά για τα γαλλικά είδη πολυτελείας (Shutterstock)

Ο 73χρονος Αρνό εκτόπισε πρόσφατα τον Ιλον Μασκ από την πρώτη θέση στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η περιουσία του αποτιμάται αυτή τη στιγμή στα 204,8 δισ. δολάρια, έναντι 146,8 δισ. δολαρίων του ιδιοκτήτη της SpaceX και της Τesla. Πάντως, σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, οι αγορές αντέδρασαν θετικά στις κινήσεις του γάλλου δισεκατομμυριούχου, με τις μετοχές της LVMH να αυξάνονται κατά 2% μετά τις ανακοινώσεις, αποτιμώντας την αξία της εταιρείας στα 380 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της ενισχύονται επίσης από το άνοιγμα, μετά την πανδημία, της Κίνας, η οποία αποτελεί βασική αγορά για τα γαλλικά είδη πολυτελείας.

Το Παρίσι βρίθει από εικασίες εδώ και χρόνια σχετικά με το ποιο παιδί του Αρνό θα αναδειχθεί τελικά ως ο διάδοχος στην κεφαλή της αυτοκρατορίας του. Προς το παρόν, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Aρνό θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μην πέσει στα χέρια κάποιου αουτσάιντερ. Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, ο Αρνό τοποθέτησε την κόρη του στο «τιμόνι» της Christian Dior προκειμένου να διαπιστώσει εάν η ίδια μπορεί να διατηρήσει την ανάπτυξη του οίκου, ο οποίος συμβολίζει το success story ολόκληρης της αυτοκρατορίας Αρνό τα τελευταία χρόνια. Ο Ιταλός Πιέτρο Μπεκάρι θα βρίσκεται επίσης υπό πίεση να διατηρήσει την υπεροχή της Louis Vuitton σε μια παγκόσμια αγορά ειδών πολυτελείας που οι αναλυτές αναμένουν να αυξηθεί έως και 8% εφέτος, μετά από ανάπτυξη 22%, που είχε πέρυσι.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται εάν ο γάλλος μεγιστάνας ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση στην αυτοκρατορία του, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή ένδειξη ότι σχεδιάζει να παραδώσει τα ηνία. Πέρυσι, μάλιστα, η LVMH ανέβασε το όριο ηλικίας του CEO της, δίνοντας τη δυνατότητα στον πατριάρχη της οικογένειας να παραμείνει στο τιμόνι μέχρι τα 80 του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...