265
Δεξιά ο κύριος Νίκος και αριστερά το καταφύγιο του στην «Χρυσή» | Little Island

Ο μοναχικός κάτοικος της «Χρυσής» πέθανε αφού έγινε πρωταγωνιστής σε ταινία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2017, 13:27
Δεξιά ο κύριος Νίκος και αριστερά το καταφύγιο του στην «Χρυσή»
|Little Island

Ο μοναχικός κάτοικος της «Χρυσής» πέθανε αφού έγινε πρωταγωνιστής σε ταινία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2017, 13:27

Οι ντόπιοι το λένε Γαϊδουρονήσι. Ενα μικρό νησί 15 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας στην Κρήτη με αμμόλοφους, γαλαζοπράσινα νερά και ένα κεδρόδασος σπάνιας ομορφιάς. Για τους τουρίστες που φτάνουν εκεί με καραβάκι από την Ιεράπετρα είναι η «Χρυσή», όνομα πιο απλό και σίγουρα πιο ελκυστικό.

Σε αυτό το μικρό νησί εδώ και αρκετά χρόνια «απαγορεύεται» σε οποιονδήποτε να κατοικήσει. Και όμως, ένας άνθρωπος επί 40 ολόκληρα χρόνια ζούσε εκεί, σε ένα μικρό καταφύγιο πάνω στην άμμο, μακριά από τα μεγάλα σπίτια και τους τσιμεντένιους δρόμους των πόλεων. Η ιστορία του κυρίου Νίκου συγκίνησε μια παρέα νέων που αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστή τον μοναχικό κάτοικο του απομονωμένου νησιού. Τα γυρίσματα για την ταινία «Little Island» ολοκληρώθηκαν και δύο μήνες μετά ο κύριος Νίκος έφυγε από τη ζωή. Στο νησί που ο ίδιος είχε επιλέξει να κοιμάται και να ξυπνά.

hut4
Ο κύριος Νίκος σε ένα στιγμιότυπο από την ταινία «Little Island»

Οι συντελεστές της ταινίας έγραψαν στην σελίδα τους στο Facebook: «Επειτα από 2 χρόνια, η πρώτη μας ταινία που μας έμαθε πάρα πολλά, μας πρόσφερε έντονες, χαρούμενες αλλά και συγκινητικές στιγμές είναι διαθέσιμη για προβολή. Αφιερωμένη στον Νίκο, τους φίλους του και την οικογένεια του».

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι ο Αγγελος Ψωμόπουλος και ο Λουκιανός Αρναουτάκης, από τον Αγιο Νικόλαο, και ο Αλεξ Βηλαράς από την Αθήνα, ενώ στην ομάδα συμμετείχαν ακόμα οι Μενέλαος Δερμιτζάκης, Βαγγέλης Φανουράκης, Χρίστος Καναβάκης, Μάριος Παύλου, Μάνος Σμυρλής.

Δείτε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Little Island» (Μικρό Νησί):

Little Island from Angelos Psomopoulos on Vimeo.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...