431
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (φωτογραφία αρχείου) | InTimeNews/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Μητσοτάκης ζητεί προ ημερησίας στη Βουλή για τις αποφάσεις του Eurogroup

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2018, 18:38
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (φωτογραφία αρχείου)
|InTimeNews/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Μητσοτάκης ζητεί προ ημερησίας στη Βουλή για τις αποφάσεις του Eurogroup

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2018, 18:38

Πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup θα καταθέσει η ΝΔ τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση «ο κ. Τσίπρας θα απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας. Δεν θα αφήσουμε να περάσει ούτε κι αυτό το τελευταίο του ψέμα».

Επίσης, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «θρασύ και αλαζόνα» και τον κατηγορεί ότι «εξακολουθεί να προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Και αστειεύεται με γραβάτες και άλλες φαιδρότητες, ενώ θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις επιλογές του».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ρύθμιση που πήρε ο Πρωθυπουργός για το χρέος βρίσκεται μακριά όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα το 2012.

«Δεν θα αφήσουμε την αδίστακτη προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κρύψει τις ολέθριες επιλογές τους με φιέστες και νέα ψέματα» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά, ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρει στη δήλωσή του:

«Ακόμη και από τυπικούς διάλογους που γίνονται σε προκαθορισμένο σκηνικό, προκύπτουν αλήθειες: ο κ. Τσίπρας, υμνώντας τη φιλοευρωπαϊκή στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2015, χωρίς ντροπή ομολόγησε δημοσίως πως με το δημοψήφισμα έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια, χωρίς να τον ενδιαφέρει η έξοδός της από το ευρώ. Είχατε δίκιο, λέει τώρα στους πολίτες που πριν από τρία χρόνια απαξίωνε, ενώ διεκδικούσαν το αυτονόητο: την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.

»Με τον ίδιο κυνισμό αποφεύγει να μιλήσει για τα δύο αχρείαστα μνημόνια με τα οποία επιβάρυνε τους Ελληνες. Για τη γενικευμένη λιτότητα και τη φοροκαταιγίδα μιας τριετίας. Και για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο.

»Θρασύς και αλαζόνας, εξακολουθεί να προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Και αστειεύεται με γραβάτες και άλλες φαιδρότητες, ενώ θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις επιλογές του.

»Η ρύθμιση που πήρε για το χρέος απέχει πολύ όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της ήδη από το 2012.

»Δεν θα αφήσουμε την αδίστακτη προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κρύψει τις ολέθριες επιλογές τους με φιέστες και νέα ψέματα.

»Τη Δευτέρα, η ΝΔ καταθέτει στη Βουλή πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία. Εκεί, ο κ. Τσίπρας θα απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας. Δεν θα αφήσουμε να περάσει ούτε κι αυτό το τελευταίο του ψέμα. Οι Ελληνες αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα».