139
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατατοπίσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την τρέχουσα κρίση στα Ελληνοτουρκικά | Τwitter

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το «Oruc Reis»

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 21:38
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατατοπίσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την τρέχουσα κρίση στα Ελληνοτουρκικά
|Τwitter

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το «Oruc Reis»

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 21:38

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη 11 Αυγούστου θα ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στο μείζον ζήτημα που προέκυψε με την είσοδο του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η ταραγμένη για τα Ελληνοτουρκικά Δευτέρα θα αναλυθεί από τον κ. Μητσοτάκη στους πολιτικούς αρχηγούς μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που θα έχει μαζί τους.

Σκοπός των τηλεφωνημάτων, προφανέστατα, είναι η επίτευξη συμπαγούς εθνικού μετώπου όσον αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας στην παρούσα και ιδιαιτέρως προκλητική φάση της.

Την ώρα που η κυβέρνηση έδινε τη συγκεκριμένη  πληροφορία στα Μέσα, το τουρκικό πλοίο έπλεε αδιαφορώντας για τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις που εξέπεμπαν ανά δεκαπεντάλεπτο τα ελληνικά πολεμικά σκάφη που είχαν από νωρίς καταπλεύσει στην περιοχή και παρακολουθούσαν από μικρή απόσταση τις κινήσεις των Τούρκων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...