312
Ο Πρωθυπουργός με τους αξιωματικούς της ΠΑ στη Σαουδική Αραβία | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός με τους αξιωματικούς των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 15:00
Ο Πρωθυπουργός με τους αξιωματικούς της ΠΑ στη Σαουδική Αραβία
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός με τους αξιωματικούς των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 15:00

Συνάντηση με τους αξιωματικούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας οι οποίοι εργάζονται ως σύνδεσμοι για την μεταφορά και εγκατάσταση της συστοιχίας Patriot που έχει διαθέσει η Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία για την ενίσχυση της άμυνάς της, είχε τη Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο βασίλειο.

Το  μεσημέρι ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο και Πρωθυπουργό του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Χαμάντ αλ Καλίφα (Salman bin Hamad Al Khalifa), κατά την οποία συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ αντάλλαξαν προσκλήσεις για εκατέρωθεν επισκέψεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στη συμφωνία με τη Γαλλία για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης, καθώς και στην πενταετή ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Το πρωί, ο Πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με επιχειρηματίες από τη Σαουδική Αραβία οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, και στη συνέχεια  συνάντηση με ανώτατα στελέχη ελληνικών εταιρειών οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο βασίλειο.

Αμέσως μετά ακολούθησε η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους αξιωματικούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News