510
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου με εθελοντές από το «Χαμόγελο του Παιδιού» | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ο Μητσοτάκης με παιδιά από το «Χαμόγελο» στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 19:47
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου με εθελοντές από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ο Μητσοτάκης με παιδιά από το «Χαμόγελο» στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 19:47

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια διαφορετική συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη. Οχι με κάποιον ηγέτη ή πολιτικό, αλλά με παιδιά εθελοντές από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Πρωθυπουργός άκουσε τις ανησυχίες και τις προτάσεις των παιδιών, που δίνουν εθελοντικά τη μάχη για τα παιδικά δικαιώματα. Πρόκειται για την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού, της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η συνάντησή έγινε ενόψει της συμπλήρωσης 30 ετών από την υιοθέτηση της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών, στις 20 Νοεμβρίου.

Τα παιδιά έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις θέσεις τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανηλίκων, την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και την κάλυψη των αναγκών τους.

Ανάμεσα στα ζητήματα που έθεσαν ήταν η αντιμετώπιση του bullying, η καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω της αναμόρφωσης της διδασκαλίας στα σχολεία, η ταχεία ένταξη των παιδιών προσφύγων στις σχολικές δομές και η συμμετοχή των παιδιών στην ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στο έργο των παιδιών και τους υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί τις προτάσεις τους, προκειμένου αυτές να ενσωματωθούν στο έργο του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, κάλεσε τα παιδιά να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με αμείωτο ζήλο και χαμόγελο.

«Κάθε προσπάθεια αξίζει για τη σωτηρία έστω και ενός παιδιού από την ψυχική πληγή που προκαλεί το bullying», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε αναχρονιστική κατάσταση την έλλειψη ουσιαστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Τόνισε ακόμα πως τα παιδιά μπορούν να διδάξουν τους μεγαλύτερους για την σημασία της οικολογικής σκέψης, καθώς το κυριότερο δικαίωμα κάθε ανθρώπου που έρχεται στη ζωή είναι να μπορεί να μεγαλώσει με ασφάλεια στον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε.

«Με πολύ μεγάλη χαρά σας υποδέχθηκα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε αυτό το εξαιρετικό κείμενο το οποίο ετοιμάσατε. Προτάσεις και θέσεις για τα δικαιώματα του παιδιού από την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού, ενόψει της πολύ σημαντικής ημερομηνίας, της 20ης Νοεμβρίου, στην οποία θα γιορτάσουμε τα 30 χρόνια από τη σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού», είπε στα παιδιά και τους έδωσε συγχαρητήρια για την ενέργεια και την αφοσίωσή τους σε αυτό τον πολύ σημαντικό σκοπό.

«Καθώς και για τις προτάσεις σας, οι οποίες αφορούν ζητήματα όπως τον αποκλεισμό των παιδιών από την κοινωνία, από το σχολείο, το bullying, τη σεξουαλική κακοποίηση, τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Θα πρέπει εσείς πρώτα απ’ όλα να δώσετε το μήνυμα ότι από τη δική σας ηλικία οφείλετε όλες και όλοι να είστε ενεργοί πολίτες, να συμμετέχετε στα κοινά και κυρίως να αγωνίζεστε να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτό που κάνετε εσείς σήμερα. Οπότε και πάλι θερμά συγχαρητήρια. Να ξέρετε ότι απολαμβάνετε της πλήρους προσωπικής μου στήριξης αλλά και της στήριξης του υπουργείου. Και πολύ σύντομα, πολλές από τις δράσεις και τις σκέψεις που προτείνετε θα τις δείτε να ενσωματώνονται στις δημόσιες πολιτικές του υπουργείου Παιδείας», κατέληξε απευθυνόμενος στα παιδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...