Χαιρετισμός κορονοϊού επί της οδού Ερμού | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Ο Mητσοτάκης «κατέβηκε» Ερμού [εικόνες & βίντεο]

Κουβέντα με καταστηματάρχες και πελάτες. «Αυτοψία» για την τήρηση των μέτρων προστασίας και στάση στην Καπνικαρέα για να ανάψει ένα κερί. Κατά πόδας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που επίσης έκανε έναν μικρό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας
Protagon Team

Στην «καρδιά» της Αθήνας, τον πεζόδρομο της Ερμού, «κατέβηκε» την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τα πει από κοντά με καταναλωτές και καταστηματάρχες για την επόμενη ημέρα του lockdown, την κίνηση στην αγορά και γενικότερα τις πρώτες εντυπώσεις από την προσαρμογή στα δεδομένα της νέας καθημερινότητας.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εμπόρους και επιχειρηματίες της περιοχής για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις πρώτες αυτές ημέρες της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου, αλλά και με εργαζόμενους στα μαγαζιά για το μουδιασμένο νέο ξεκίνημα.

«Αρχισε να κινείται πάλι λίγο ο κόσμος, θα αυξηθεί», εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απαντώντας στον προβληματισμό των ανθρώπων της αγοράς για τις προοπτικές του τουρισμού, δεσμεύθηκε ότι «θα βρούμε τρόπο για να έρχεται ο κόσμος με ασφάλεια».

«Εκτιμώ», είπε, «ότι από τα τέλη Ιουνίου θα δούμε μία άλλη ιστορία».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Πρωθυπουργός ως προς την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Μεταξύ άλλων, συνομίλησε με φύλακες στην είσοδο πολλών καταστημάτων, ρώτησε για τον μέγιστο αριθμό πελατών ανάλογα με το εμβαδόν κάθε χώρου και σημείωσε την τήρηση των αποστάσεων στα ταμεία.

Ο Πρωθυπουργός σταμάτησε για λίγα λεπτά και στην εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας, για να ανάψει ένα κερί, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που φροντίζουν για την ασφάλεια της περιοχής.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Βόλτα και ο Τσίπρας

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και εργαζόμενους για τα προβλήματα και την προσαρμογή τους στην νέα καθημερινότητα, είχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Από νωρίς το πρωί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μία χαλαρή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, συνοδευόμενος από τους Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Παππά, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συνάντηση με ανθρώπους από τον χώρο της εστίασης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με φορείς και επαγγελματικές ομάδες για ανταλλαγή προτάσεων για την αντιμετώπιση των πληγμάτων που δέχονται οι χώροι τους.