321
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο στούντιο του Real με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Νίκο Χατζηνικολάου | Τwitter//kmitsotakis

Ο Μητσοτάκης δεσμεύεται: αξιολόγηση και λογοδοσία για όλους τους υπουργούς

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 12:17
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο στούντιο του Real με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Νίκο Χατζηνικολάου
|Τwitter//kmitsotakis

Ο Μητσοτάκης δεσμεύεται: αξιολόγηση και λογοδοσία για όλους τους υπουργούς

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 12:17

Ετοιμος να εφαρφόσει συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης όλων των υπουργών της κυβέρνησής του και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ανάγκη ριζικής αναδιοργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά τραγωδίες όπως εκείνη στο Μάτι.

 «Θα υπάρχει ένα σύστημα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, ένας μηχανισμός αξιολόγησης των υπουργών και πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα τα οποία πρέπει να τηρηθούν», δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε ότι δεν γίνεται να πηγαίνουμε στα τυφλά».

Οσον αφορά το θεσμό της Πολιτικής Προστασίας, διαβεβαίωσε πως η ΝΔ έχει ήδη διαμορφώσει ένα συνολικό σχέδιο για την αναδιοργάνωσή της.

«Θα επιστρατεύσουμε ανθρώπους από το εξωτερικό και θα υπάρχουν στη διοίκηση άνθρωποι εξαιρετικά έμπειροι. Θα αλλάξουμε τη νομοθεσία περί Πολιτικής Προστασίας και θα επενδύσουμε στην πρόληψη», υποσχέθηκε μεταξύ άλλων.

«Ο Τσίπρας ψάχνει αρένα για να πλακωθεί»

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες επιθέσεις που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα -και ειδικά για το θέμα του ντιμπέιτ- ο κ. Μητσοτάκης επεφύλαξε ένα δηκτικό σχόλιο για τον αντίπαλό του:

«Ο κ. Τσίπρας είναι αμετανόητος ή αδιόρθωτος, ψάχνει να βρει μια αρένα να πλακωθεί με κάποιον (…) Αναγκάζεται να γυρίσει στο 1965 και δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα λέγοντας “μην ψηφίσετε τον γιο του αποστάτη”».

«Δεν μπορεί οι πολιτικοί να στοχοποιούν δημοσιογράφους, Μέσα ή ιδιοκτήτες Μέσων», παρατήρησε ο πρόδρος της ΝΔ για την εμφάνιση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας πάντως θετικό το γεγονός ότι έσπασε το εμπάργκο σε βάρος του καναλιού.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του για το νομοσχέδιο που θα φέρει αμέσως με την ανάληψη των ηνίων της χώρας, με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. «Και να ψηφίζουν κανονικά, όχι για τρεις βουλευτές όπως επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα», παρατήρησε στη συγκεριμένη αναφορά του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...