766
Ο Μάθιου ΜακΚόναχι στο Σίδνεϊ, στα τέλη του 2019, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία | EPA/DAN HIMBRECHTS

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι θέλει να γίνει κυβερνήτης στο λατρεμένο του Τέξας

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2021, 14:24
Ο Μάθιου ΜακΚόναχι στο Σίδνεϊ, στα τέλη του 2019, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία
|EPA/DAN HIMBRECHTS

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι θέλει να γίνει κυβερνήτης στο λατρεμένο του Τέξας

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2021, 14:24

Γέννημα θρέμμα του Τέξας και φανατικός οπαδός της πολιτείας, ο Μάθιου ΜακΚόναχι σκέφτεται να υπηρετήσει τη μεγάλη του αγάπη από τη θέση του κυβερνήτη, αν βέβαια τον προτιμήσουν οι συμπολίτες του.

Αυτό αποκάλυψε σε podcast της MKO Crime «Stoppers of Houston», την Τετάρτη. Οι εκλογές για κυβερνήτη θα γίνουν του χρόνου. Σήμερα, στη θέση αυτή βρίσκεται ο αμφιλεγόμενος Ρεπουμπλικανός Γρεγκ Αμποτ.

«Αισθάνομαι ότι έχω ορισμένα πράγματα να διδάξω και να μοιραστώ, όμως ποιος είναι ο ρόλος μου; Σε ποια κατηγορία θα ενταχθώ ενώ μπαίνω σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μου;», είπε ο χολιγουντιανός σταρ στην εκπομπή και πρόσθεσε ότι η πολιτική πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον σκοπό της για να αποκτήσει ξανά νόημα.

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι αναφέρθηκε στις πολιτικές φιλοδοξίες του στο podcast The Balanced Voice

Ο 51χρονος ΜακΚόναχι έχει υπαινιχθεί αρκετές φορές στο παρελθόν ότι σκέφτεται να κατέβει στην πολιτική σκηνή, ενώ έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, όπως στην πρόσφατη κακοκαιρία που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς στο Τέξας.

Ο Guardian, όπως και άλλοι, αναρωτιέται αν ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός είναι Ρεπουμπλικανός ή Δημοκρατικός. Θα μπορούσε, βέβαια, να βάλει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος, κάτι που στις ΗΠΑ είναι σπάνιο.

Ο ίδιος δεν έχει δώσει ισχυρές ενδείξεις προς μία κατεύθυνση, αλλά μία ματιά σε παλιές δηλώσεις του, γράφει η εφημερίδα, ίσως φωτίσουν το μυστήριο –ή να μας μπερδέψουν ακόμα περισσότερο. Σε γενικές γραμμές έχει εμφανιστεί συμβιβαστικός και μετριοπαθής, ισχυριζόμενος ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Για παράδειγμα, στο ζήτημα της οπλοκατοχής και της «επιδημίας περιστατικών βίας» που σχετίζονταν με όπλα το 2018, ο ταλαντούχος ηθοποιός είχε εκφράσει ανησυχία ότι η πορεία March for Our Lives –που έγινε μετά τη δολοφονία 17 μαθητών και καθηγητών με όπλο από έναν 19χρονο σε λύκειο στο Πάρκλαντ της Φλόριντα– θα «επισκιαστεί» από κάποιο κίνημα που τάσσεται γενικά κατά των όπλων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πορεία θα έπρεπε να είναι υπέρ της δίκαιης και υπεύθυνης οπλοκατοχής, αλλά κατά της πώλησης όπλων εφόδου, απεριόριστων γεμιστήρων και χορήγησης αδειών χωρίς ενδελεχείς ελέγχους.

Στο Τέξας, η οπλοκατοχή είναι εξαιρετικά διαδεδομένη και οποιοσδήποτε πει κάτι εναντίον του δικαιώματος των πολιτών να φέρουν όπλα δεν έχει καμία ελπίδα να κερδίσει σε εκλογές.

Επίσης, τον πρώτο καιρό της πανδημίας, ο σταρ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά για τον τρόπο που και οι δυο πολιτικές παρατάξεις είχαν προσπαθήσει να δώσουν πολιτική χροιά στο ζήτημα της χρήσης μάσκας και είχε επικρίνει την κυβέρνηση Τραμπ για τον χειρισμό της υγειονομικής κρίσης. Ο ίδιος είχε γυρίσει διαφήμιση υπέρ της χρήσης μάσκας και είχε πάρει συνέντευξη από τον Αντονι Φάουτσι, τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Λευκού Οίκου, τον περασμένο Αύγουστο.

Από την άλλη, τον περασμένο Οκτώβριο, ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει «υποκριτές και υπερόπτες» μερικούς φιλελεύθερους συναδέλφους του στο Χόλιγουντ, οι οποίοι κατά τον ίδιο, είχαν υιοθετήσει «ακροαριστερές» απόψεις στο θέμα της θρησκείας.

 

Στο ζήτημα της αστυνομικής βίας, που επανήλθε δριμύτερο στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία από αστυνομικό του Τζορτζ Φλόιντ, και το αίτημα μερίδας της κοινωνίας για μείωση του προϋπολογισμού της αστυνομίας, ο ΜακΚόναχι ήταν πολύ προσεκτικός στη διατύπωσή του, όταν ρωτήθηκε σχετικά σε εκπομπή τον περασμένο Οκτώβριο: «Η κοινότητα και η αστυνομία πρέπει να συνεργαστούν στενά. Η κοινότητα πρέπει να πει στην αστυνομία, αυτές είναι οι αδικίες προς τους μαύρους, τους έγχρωμους, όλες τις μειονότητες. Αυτό είναι το πρόβλημά μας στη σχέση μας με την αστυνομία». Δεν συμφώνησε όμως με το αίτημα για μείωση του προϋπολογισμού.

Ο ίδιος είπε ότι στη ζωή του στέκεται πάντα στη μέση και του αρέσει ο συμβιβασμός. «Οι δύο πλευρές πρέπει να συνομιλούν. Πού μπορούμε να συμφωνήσουμε; Πώς μπορούμε να βρούμε μία συμβιβαστική πρόταση για να βελτιωθούν τα πράγματα και για τις δύο πλευρές;», έχει πει στο παρελθόν.

Σε άλλη συνέντευξή του είχε πει ότι το σλόγκαν μιας υποτιθέμενης πολιτικής εκστρατείας του θα είναι «Συνάντησέ με στη μέση. Σε προκαλώ».

Στο πρόσφατο βιβλίο του, Greenlights, όπου μιλά για τη ζωή του και τη φιλοσοφία του, αναφέρει: «Οταν αντιμετωπίζω μια κρίση, έχω μάθει ότι ένα καλό σχέδιο είναι να αναγνωρίσω πρώτα το πρόβλημα, μετά να σταθεροποιήσω την κατάσταση,να οργανώσω την απάντησή μου και να απαντήσω».

Ο ΜακΚόναχι είναι παντρεμένος από το 2012 με τη Βραζιλιάνα Καμίλα Αλβες (μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια) και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους και δημοφιλείς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ενώ ασχολείται και με την παραγωγή ταινιών. Το 2013, βραβεύθηκε με Οσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία «Dallas Buyers Club». Παράλληλα, έχει ιδρύσει φιλανθρωπικές οργανώσεις δίνοντας το βάρος στους εφήβους, ενώ είναι γνωστός και για τη φιλοζωική δράση του. Μέσα σε όλα αυτά, προλαβαίνει και να παραδίδει μαθήματα υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...