435
Ο Ελον Μασκ ευδιάθετος σε συνέδριο στο Λος Αντζελες, το 2019 | REUTERS/Mike Blake

Ο Μασκ θέλει να αγοράσει το Twitter με 43 δισ. δολάρια σε μετρητά!

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2022, 15:07
Ο Ελον Μασκ ευδιάθετος σε συνέδριο στο Λος Αντζελες, το 2019
|REUTERS/Mike Blake

Ο Μασκ θέλει να αγοράσει το Twitter με 43 δισ. δολάρια σε μετρητά!

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2022, 15:07

Σαράντα τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά προσφέρει ο Ελον Μασκ για να αγοράσει όλες τις μετοχές του Twitter και να γίνει έτσι ο μοναδικός του ιδιοκτήτης!

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη αγόρασε πρόσφατα το 9,2% των μετοχών του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης και βρισκόταν σε συνομιλίες για να γίνει μέλος του ΔΣ.

Την τελευταία στιγμή όμως, ανακοίνωσε ότι άλλαξε γνώμη και αντί αυτού πρότεινε να αγοράσει την εταιρεία στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή και να την βγάλει από την Γουόλ Στριτ.

Σε έγγραφο που διαβιβάσθηκε την Τετάρτη στη ρυθμιστική αρχή του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ο Μασκ διευκρίνισε ότι πρόκειται για την «καλύτερή του και την τελική του προσφορά» και απείλησε μάλιστα ότι, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, θα επανεξετάσει «την θέση του ως μετόχου».

Η Telegraph διευκρινίζει ότι αν ο Μασκ γινόταν μέλος του ΔΣ, δεν θα είχε το δικαίωμα να αγοράσει όλες τις μετοχές.

Μετά την ανακοίνωσή του, η μετοχή του Twitter καταποντίσθηκε κατά 11,34% στα 51,05 δολάρια.

Απευθυνόμενος με επιστολή του στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, Μπρετ Τέιλορ, ο Μασκ τόνισε ότι επένδυσε στην πλατφόρμα λόγω του σημαντικού ρόλου που παίζει υπέρ «της ελευθερίας της έκφρασης στον πλανήτη», η οποία αποτελεί «κοινωνική επιταγή μίας λειτουργικής δημοκρατίας».

«Ωστόσο, από όταν συνειδητοποίησα την επένδυσή μου, αντιλήφθηκα ότι η εταιρεία δεν ευημερεί και δεν θα εξυπηρετούσε την κοινωνική της επιταγή υπό την σημερινή της μορφή» και έτσι πρότεινε την έξοδο του Twitter από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Το Twitter έχει τρομερές δυνατότητες και εγώ θα τις ξεκλειδώσω», είπε.

«Προτείνω να εξαγοράσω το 100% του Twitter στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή τοις μετρητοίς, δηλαδή μία πριμοδότηση κατά 54% σε σχέση με την προηγουμένη της έναρξης της επένδυσής μου στο Twitter και κατά 38% σε σχέση με την προηγουμένη της δημόσιας ανακοίνωσης της επένδυσής μου», είπε ο δισεκατομμυριούχος.

Η προσφορά του Μασκ ανεβάζει την αξία του Twitter στα 43,4 δισ. δολάρια, έναντι 37 δισ. δολαρίων αυτήν την στιγμή.

Σύμφωνα με το Forbes, η προσωπική περιουσία του Ελον Μασκ ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 274 δισ. δολαρίων, γεγονός που τον κάνει τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. To Bloomberg βέβαια, αναρωτιέται πού θα βρει τόσo ρευστό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του αφορά την Tesla και την SpaceX και ότι τα μετρητά του είναι «μόλις» τρία δισεκατομμύρια…

Η απάντηση του ΔΣ

Το διοικητικό συμβούλιο της Twitter ανακοίνωσε ότι έλαβε την μη ζητηθείσα και μη δεσμευτική προσφορά του Μασκ και ότι «θα την εξετάσει με προσοχή».

«Το διοικητικό συμβούλιο της Twitter θα εξετάσει με προσοχή την προσφορά για να καθορίσει την στάση που θεωρεί ότι θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντας της εταιρείας και όλων των μετόχων της Twitter», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...