527
Ο Μάριος και η Ελευθερία κατάφεραν κάτι μοναδικό | Facebook/ CreativeProtagon

Ο Μάριος «κατέκτησε» τον Oλυμπο μεταφέροντας μια φοιτήτρια με κινητικά προβλήματα

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2020, 15:38
Ο Μάριος και η Ελευθερία κατάφεραν κάτι μοναδικό
|Facebook/ CreativeProtagon

Ο Μάριος «κατέκτησε» τον Oλυμπο μεταφέροντας μια φοιτήτρια με κινητικά προβλήματα

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2020, 15:38

Ολα ξεκίνησαν πριν από μόλις δύο εβδομάδες. Ο Μάριος Γιαννάκου, αθλητής υπεραποστάσεων, ανακοίνωσε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του: να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου μεταφέροντας μαζί του, στην πλάτη του, την Ελευθερία Τόσιου, μία 22χρονη φοιτήτρια Βιολογίας με κινητικά προβλήματα.

Η Ελευθερία είχε στο παρελθόν εκφράσει την επιθυμία της να φτάσει στην κορυφή του Ολύμπου. Ηταν κάτι σαν όνειρο που είχε εξομολογηθεί η νεαρή στον ίδιο τον Μάριο σε παλαιότερη συνάντησή τους. Τότε, ίσως και η ίδια δεν πίστευε ποτέ ότι θα μπορέσει να το καταφέρει εξαιτίας της κατάστασης της υγείας της.

Ο Μάριος όμως το αποφάσισε γρήγορα. Θα ανέβαινε στην υψηλότερη κορυφή της χώρας μαζί με την Ελευθερία. Ετσι, της ανακοίνωσε την πρόθεσή του και ξεκίνησαν κατευθείαν τις προετοιμασίες για το εγχείρημα.

Πρώτη κοινή προπόνηση για Όλυμπο .Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι ??‍♂️?

Geplaatst door Marios Giannakou op Woensdag 30 september 2020

Φυσικά, η ανάβαση στον Ολυμπο δεν είναι εύκολη υπόθεση, λόγω του δύσβατου τοπίου και των απότομων αλλαγών του καιρού.

Ομως ο Μάριος και η Ελευθερία δεν δίστασαν στιγμή. Η 22χρονη δέθηκε πάνω σε ένα ειδικά τροποποιημένο σακίδιο στην πλάτη του Μάριου και ξεκίνησαν για το όνειρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναρρίχησης μια έμπειρη ομάδα ορειβατών, συμπεριλαμβανομένου και νοσηλευτή, είχε φροντίσει για την ασφάλεια των δύο θαρραλέων νέων. Τελικά, η ομάδα αναρριχήθηκε επιτυχώς προς την κορυφή του Μύτικα, στα 2.918 μ. υψόμετρο, με την όλη προσπάθεια να διαρκεί 10-12 ώρες.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο», έγραψε ο αθλητής ολοκληρώνοντας το μοναδικό επίτευγμα. Ο Μάριος συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του ίδιου με τη νεαρή φοιτήτρια Βιολογίας στην πλάτη του, την ελληνική σημαία ανά χείρας κι ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης στο πρόσωπό του.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο —————————————————-09:02 π.μ φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας . ??

Geplaatst door Marios Giannakou op Zondag 4 oktober 2020

Λίγες ημέρες προτού ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου –για 51η φορά, η οποία είχε ωστόσο έναν ιδιαίτερο συμβολισμό– ο Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος έχει δώσει με επιτυχία αγώνες υπεραποστάσεων στην έρημο, τη ζούγκλα αλλά και την Ανταρκτική, είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό».

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Μάριο και την Ελευθερία 

Μια ξεχωριστή συζήτηση είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνδέθηκε ηλεκτρονικά και συνομίλησε με την Ελευθερία και τον Μάριο.

Η 22χρονη Ελευθερία, με καταγωγή από τη Δράμα, σπουδάζει Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ο Μάριος καταγράφει τη δική του ξεχωριστή πορεία στον αθλητισμό.

Μια ιστορία που, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, είναι απλά «φανταστική». «Μας δίνετε έμπνευση και δύναμη», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης βιντεοκλήσης από το ορειβατικό καταφύγιο όπου βρέθηκαν για να επικοινωνήσουν με τον Πρωθυπουργό, συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά την ανάβασή και την κατάβασή τους, αλλά και για το πώς επιτεύχθηκε ο άψογος συνδυασμός όλων των παραγόντων που οδήγησε στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε επίσης με τον Μάριο για τις δικές του αθλητικές δραστηριότητες, του ευχήθηκε να έχει μια καλή συνέχεια, αποδίδοντας παράλληλα τα εύσημα για τον σπουδαιότερο και ωραιότερο αγώνα της ζωής του έως τώρα, και ευχήθηκε στην Ελευθερία να έχει καλή συνέχεια στις σπουδές της.

«Ηταν μια καταπληκτική ιδέα και χαιρόμαστε πάρα πολύ που την υλοποιήσατε. Μας κάνετε πολύ υπερήφανους. Μου δώσατε δύναμη», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Μητσοτάκης και τους ευχήθηκε να έχουν μια ασφαλή επιστροφή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...